Menú

Moure's a la Copa Amèrica, millor a peu i en transport públic

Comparteix:
07/09/2023 14:31

Tota la mobilitat a vilanova.cat/copaamericavng, al telèfon 689250714 i a l'App Vilanova

La gestió de la mobilitat durant la celebració de la regata preliminar de la Copa Amèrica haurà de fer possible els desplaçaments dels espectadors, residents i visitants, que es preveu que arribaran a la ciutat per seguir la competició. La proximitat del camp de regates al gran escenari natural de la platja de Ribes Roges és un dels principals factors d'atracció d'aquests espectadors.

Els protocols de seguretat en esdeveniments multitudinaris comporten que calgui aplicar importants restriccions d'accés al trànsit, per la qual cosa s'ha desplegat mesures per assegurar que el veïnat dels barris de Mar i de Ribes Roges tinguin garantit els accessos als domicilis, guals, serveis essencials, centres escolars i de salut, així com als habitatges. També es tindrà cura per a les persones amb mobilitat reduïda. Finalment, s'han reforçat les xarxes de transport públic, tren i autobús, per facilitar el canvi de modalitat del vehicle privat al col·lectiu. Simultàniament i per promoure aquest canvi, es plantegen alternatives que incentivin els desplaçaments a peu i en bicicleta, amb una gran anella d'aparcaments de dissuasió interconnectats amb un bus llançadora gratuït.

Podeu consultar totes les indicacions sobre la millor manera de moure's per la Copa Amèrica en aquest enllaç, així com a través de la informació de servei de l'APP Vilanova. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha habilitat una línia oberta amb el número de telèfon 689 250 714 per a resoldre dubtes de la ciutadania en relació amb la mobilitat.

Restriccions de trànsit i accés per als veïns

El trànsit de vehicles als barris de Mar i de Ribes Roges estarà restringit de forma semblant a les regulacions d'accés que es fan durant les festivitats com la revetlla de Sant Joan o el castell de focs de la Festa Major, durant els quatre dies, en els horaris que es calcula que hi haurà més afluència de públic, entre les 11 i les 23 h, aproximadament. La façana marítima restarà tancada des de la rotonda de Joan Oliver (el tall serà efectiu des de la rotonda de la ronda Europa amb l'avinguda de la Terrosa) i fins a la ronda de la Mar Mediterrània. També es tallarà la circulació a l'alçada del pas sota la via de Josep Coroleu a la cruïlla amb el carrer d'Anselm Clavé.

Segons el pla de mobilitat confeccionat per la Policia Local, l'accés de vehicles i la circulació estarà prohibida, tot i que el veïnat tindrà garantit aquest accés amb itineraris preestablerts. Això pot comportar als conductors allargar els trajectes seguint les indicacions de la Policia Local, com per exemple en el cas de l'accés pel camí de Sant Gervasi, que donarà sortida als vehicles cap al Racó de Santa Llúcia i la C-246. Els serveis d'emergència i bombers tindran sempre l'accés garantit, així com aquells vehicles amb autorització i acreditació expressa.

Dijous i divendres són dies lectius, per la qual cosa s'ha habilitat un accés als centres educatius. Per al Gavot, L'Arjau i Institut Baix-a-Mar, l'accés anirà des de la ronda d'Europa (abans d'arribar a la rotonda Joan Oliver) i amb sortida a la mateixa ronda. Aquest itinerari passa pels carrers de la Masia Torrents, rambla de l'Exposició, carrer de la Piera i ronda d'Europa. Per accedir al barri, es podrà entrar pel carrer de l'Àncora. Pel que fa a l'escola Llebetx, es podrà arribar al centre pel camí de Sant Gervasi, des de l'av. del Montseny, amb la sortida per la banda de La Cucanya.

Les persones usuàries del centre de salut CAPI Baix-a Mar podran accedir al servei i les visites programades des del carrer de Josep Coroleu, i la sortida es farà pel mateix carrer de Josep Coroleu o per la ronda d'Europa, igual que amb els vehicles que van a les escoles i Institut Baix-a-Mar.

Per facilitar les necessitats d'aparcament dels veïns dels barris de Mar i de Ribes Roges, s'ha habilitat la plaça de les Xarxaires. També es disposaran 60 places per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda al passeig de Ribes Roges.

La logística del transport de mercaderies també es veurà modificada, per la qual cosa s'ha habilitat un horari especial per a la càrrega i descàrrega de dijous a diumenge de 8 a 10 del matí.

Bus urbà

La recomanació per als vilanovins i vilanovines que vulguin gaudir de l'esdeveniment és que evitin els desplaçaments en cotxe i prioritzin anar a peu, amb bicicleta o amb el bus urbà. Cal tenir present que l'accés en cotxe a la façana marítima amb vehicle privat estarà restringit i que el cordó d'aparcament de tot el passeig s'elimina. Aquesta restricció s'activarà el mateix dijous 14 de setembre i fins al diumenge 17, en horari d'11 a 23 h, aproximadament.

Les línies 1 i 2 del bus tindran afectacions, principalment l'anul·lació i modificació de parades al llarg del passeig Marítim. Algunes d'aquestes parades canviaran d'ubicació durant els dies de la regata.

Els dies 14 i 15 de setembre aquestes afectacions començaran a partir de les 11 del matí i el 16 i 17 seran efectives des de les 10 del matí.

Un total de 9 parades de la línia 1 que queden anul·lades:

 

P21 – Martí Torrents

P22 – Passeig Marítim - Canàries

P23 – Passeig Marítim - Gas

P24 – Passeig Carme – Rambla de Joan Baptista Pirelli

P25 – Ribes Roges – Torre Ribes Roges

P26 – Ribes Roges – Roger de Llúria

P27 – Ribes Roges – Ronda de la Mar Mediterrània

P28 – Plaça d'Adarró

P29 – Alexandre Cabanyes – Ronda de la Mar Mediterrània

Aquestes parades seran substituïdes per les situades al carrer de l'Any dels Negats, 4, i a la rambla de Lluís Companys/Torre de Ribes Roges.

 

A la línia 2, les parades afectades seran en total 10.

 

P17 – Ribes Roges – Roger de Llúria

P18 – Ribes Roges – Ronda de la Mar Mediterrània

P19 – Plaça d'Adarró

P20 – Ribes Roges – Roger de Llúria

P21 – Ribes Roges – Torre Ribes Roges

P22 – Passeig del Carme – Rambla de Joan Baptista Pirelli

P23 – Passeig Marítim – Gas

P24 – Passeig Marítim - Fassina

P25 – Passeig Marítim – Canàries

P26 – Canàries – Immaculada Concepció

Les parades provisionals de la Línia 2 seran a la rambla de Lluís Companys / Torre de Ribes Roges (cantó Tarragona); rambla de Lluís Companys / c. Meridional (cantó Barcelona) i a la rambla de la Pau. D'altra banda, la parada de la plaça del Consolat de Mar de la línia 2 es trasllada provisionalment i compartirà la parada de la Línia 1 de la mateixa plaça del Consolat de Mar.

Finalment, s'han habilitat dues parades de taxi al final del passeig Marítim, a tocar de la rotonda de Joan Oliver i també al tram final de la rambla de Lluís Companys.

Transport públic per als visitants

La primera recomanació per assistir a la Copa Amèrica és utilitzar el transport públic per arribar a la ciutat.  És previst que Renfe reforci el servei de rodalies cap a Barcelona i Tarragona durant els quatre dies de la regata. L'estació del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú serà un dels punts neuràlgics on els viatgers trobaran senyalitzats els itineraris recomanats a peu fins a arribar a la façana marítima.

L'eix de la rambla Principal i de la Pau serà la principal porta d'accés per als vianants. Al llarg d'aquesta via se situarà alguns reclams en forma d'activitats complementàries. La rambla de la Pau conduirà aquests vianants cap al primer dels dos grans espais on podrà gaudir de l'esdeveniment: la plaça del Port, on s'ubicarà el centre base de la regata (race village). Aquest espai serà el punt neuràlgic d'activitats culturals, d'oci i protocol·làries de la regata. El segon espai per als espectadors serà la platja de Ribes Roges, on s'instal·larà l'àrea d'espectadors (fan zone), amb pantalles gegants que permetran seguir la cursa en directe al públic.

Aparcament i bus llançadora gratuïts

Per aquelles persones que no puguin arribar en transport públic i vinguin per carretera, s'ha habilitat una anella d'aparcaments de dissuasió distribuïda en cinc punts d'aparcament a la perifèria de la ciutat. En total tindran capacitat per a 2.320 places d'aparcament gratuït i interconnectat amb un bus llançadora, també gratuït, que els traslladarà fins al passeig Marítim. La gestió d'aquests aparcaments, enumerats per ordre de proximitat a la zona litoral, es farà a través de l'app Vilanova. Aquesta aplicació informarà de l'obertura i tancament dels aparcaments un cop es completi l'aforament i capacitat de vehicles per tal que els visitants puguin accedir al següent aparcament que tinguin més a prop. Els aparcaments del passeig Marítim, passeig del Carme , passeig  de Ribes Roges, passeig de la Ribera (lateral pg. Marítim) i rambla del Port queden provisionalment anul·lats des de dijous a diumenge.

Es recomana fer ús del transport públic per desplaçar-se fins la façana marítima

Es recomana fer ús del transport públic per desplaçar-se fins la façana marítima

L'aparcament de dissuasió de la ronda d'Europa -ITV

L'aparcament de dissuasió de la ronda d'Europa -ITV

L'aparcament de la plaça de les Xarxaires

L'aparcament de la plaça de les Xarxaires

T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració