Menú

VNG canvia 195 contenidors soterrats per contenidors de superfície i repara les bústies que continuen actives

Comparteix:
16/08/2023 11:42

L'acció forma part del pla de millora de la recollida d'escombraries

La reducció de les illes de contenidors soterrats és una de les accions incloses en el pla de millora de la recollida d'escombraries a VNG. Des de fa algunes setmanes s'està realitzant la substitució de 195 unitats soterrades, que passen a ser punt de recollida de càrrega lateral. Aquest canvi té per objectiu millorar l'eficiència de la recollida, perquè els contenidors soterrats tenen menys capacitat i generen més abocaments fora.

L'alcalde de VNG, Juan Luís Ruiz, ha explicat que es comencen a notar les diferents accions per millorar la recollida d'escombraries, la substitució "forma part del pla de millora i del reforç que vam iniciar fa unes setmanes, jo crec que la ciutadania ho està notant".

A la ciutat hi ha 46 illes de contenidors soterrats, que en total presentaven 288 bústies. D'aquestes gairebé 200 s'estan substituint per contenidors en superfície. Allà on es fa aquest canvi es col·loquen planxes metàl·liques damunt de les boques dels contenidors soterrats, per ubicar-hi a sobre els de càrrega lateral.

En els punts on no és possible fer aquesta substitució, perquè els camions de recollida no poden accedir-hi, es mantenen els contenidors soterrats i es millora les bústies, reparant-les i pintant-les de nou.

L'alcalde recorda que les millores inclouen també el repintat dels vehicles de la recollida d'escombraries i que "això ha de culminar amb una nova licitació, amb un nou concurs públic". Juan Luís Ruiz afirma que l'administració hi ha de posar els recursos, "era un dels nostres compromisos i ho continua sent", i demana a la ciutadania que faci un bon ús dels contenidors, "entre tots mantindrem neta la ciutat".

El pla de reforç de la recollida de la brossa a VNG que es va posar en marxa fa unes setmanes, a més de la substitució dels contenidors soterrats, inclou altres accions com el servei que combina la recollida amb la desinfecció i neteja dels voltants dels contenidors per evitar desbordaments i mantenir l'entorn net, el servei extraordinari de recollida de voluminosos durant la nit per reduir la presència d'andròmines al costat dels contenidors i millorar la recollida en punts "negres", el reforç a la freqüència de recollida del paper i cartró i dels envasos, incloent-hi els diumenges per evitar desbordaments els caps de setmana, la neteja dels contenidors amb clorofil·la per reduir males olors.

Se substitueixen 195 contenidors soterrats per punts de recollida de càrrega lateral

Se substitueixen 195 contenidors soterrats per punts de recollida de càrrega lateral

Les bústies dels contenidors soterrats que es mantenen es reparen i es pinten de nou

Les bústies dels contenidors soterrats que es mantenen es reparen i es pinten de nou

La substitució forma part del pla de millora de la recollida d'escombraries

La substitució forma part del pla de millora de la recollida d'escombraries

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic, Neteja, residus i reciclatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració