Menú

VNG promou activitats de foment de la vela i la navegació en el marc de la Copa Amèrica

Comparteix:
17/07/2023 11:57

La ciutadania podrà introduir-se en el món de la vela durant aquest estiu

Vilanova i la Geltrú viurà aquest setembre la regata preliminar de la Copa Amèrica de vela, un esdeveniment esportiu d'alt nivell que ha de servir per posar la ciutat i la seva platja al mapa.

En el marc d'aquest esdeveniment, l'Ajuntament està promovent diverses activitats de foment de la vela i la navegació com a activitat recreativa aquest estiu. L'objectiu és aprofundir la relació de la ciutadania amb el mar, a través de propostes lúdiques i recreatives aptes per a tothom.

En concret es durà a terme dues propostes. La primera s'inicia el cap de setmana del 22 de juliol dins el marc del programa Olímpicament, del programa Esport i Dona+ per fomentar la pràctica esportiva quotidiana entre aquells col·lectius menys inclosos. El Club Nàutic Vilanova i la regidoria d'Esports s'han proposat apropar el món de la vela a les dones (a partir de 14 anys), amb una formació (que partirà de nivell 0 o d'iniciació) amb una embarcació tipus raquero (5 participants i un patró).

L'activitat, gratuïta, es farà cada dissabte i diumenge de 10 a 14 h, del 22 de juliol fins al 10 de setembre. En funció del nombre de dones inscrites (màxim poden ser 20), la participació serà en caps de setmana alterns, o bé tots els caps de setmana.

Cal inscriure's enviant un correu a directoresportiu@cnvilanova.cat, facilitant nom complet, DNI, data de naixement, adreça, i telèfon per rebre la informació.

L'altra activitat pel foment de la vela l'organitzen la Fundació Barcelona Capital Nàutica, el Club Nàutic Vilanova i l'Ajuntament. Porta per nom “Vilanova's Cup”, i consistirà en una reproducció a petit format de la competició oficial que es viurà al setembre.

Serà una competició entre 7 equips de 5 participants + 1 patró professional. Cada embarcació (del tipus raquero) representarà un dels 6 sindicats (equips) de la Copa Amèrica, i la setena serà un sindicat que representarà la ciutat de Vilanova i la Geltrú. Competiran entre elles en el mateix format que ho fan a la Copa Amèrica (Round Robins), durant tres setmanes del mes d'agost. Els equips participants a la Vilanova's Cup entrenaran durant una setmana. A cada ronda hi haurà 7 equips, i es faran 3 rondes. Per tant, en total hi haurà 21 equips.

La setmana del 7 d'agost es farà la formació teòrica i pràctica de vela, la setmana del 14 serà la 1a eliminatòria, de tots contra tots. I la setmana del 21 es diputaran la 2a eliminatòria, les semifinals i la final.

L'objectiu és aprendre a navegar i iniciar-se en el món de la competició fent regates entre els diferents equips, i sobretot apropar la vela a aquelles persones que volen sentir el desplaçament sobre l'aigua amb el vent, aprofitant el marc de la Copa Amèrica.

S'hi pot apuntar qualsevol persona que sàpiga nedar i tingui curiositat per noves experiències, a partir dels 12 anys. Si el grup és familiar, hi poden participar infants a partir dels 8 anys.

S'hauran d'inscriure els equips complets, formats per 5 amics, familiars o membres d'alguna associació o club esportiu, i el cost per persona és de 5€. Cal formalitzar la inscripció a l'oficina esportiva del Club Nàutic Vilanova, de dilluns a divendres de 9 a 18 h. Hi pot anar un sol membre de l'equip amb les dades dels 5 membres (nom complet, DNI, data de naixement, adreça, correu electrònic i mòbil per rebre la informació), i fer el pagament. El màxim nombre d'inscrits són 105 participants.

La competició es podrà seguir des del mirador del port on hi ha les lletres de Vilanova i la Geltrú. El camp de regates estarà situat al davant.

Les dues activitats són obertes a persones sense experiència prèvia

Les dues activitats són obertes a persones sense experiència prèvia

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Esport, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració