Menú

Vilanova i la Geltrú es fa seu el FIMPT

Comparteix:
10/07/2023 8:30

La 42a edició destaca per l'àmplia participació intergeneracional i la bona acollida de les propostes

La 42a edició del FIMPT ha posat el seu punt final després de quatre dies de música popular i tradicional, a partir de propostes que tenien l'objectiu d'arribar a tots els públics. El festival ha destacat precisament enguany per aquesta àmplia participació intergeneracional en els concerts celebrats, tant a la plaça de l'Assumpció com a la plaça del Port. Epicentre d'un festival que la ciutat s'ha fet del tot seu, tal com ha explicat la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Teresa Llorens, durant la valoració del certamen: "aquest és un festival que se celebra ja fa un bon grapat d'anys a la ciutat i podem dir que la ciutat se l'ha fet plenament seu, tal com ho demostra la gran varietat de públics que hem pogut veure al llarg d'aquests quatre dies".

Per Teresa Llorens, el festival té un equilibri d'espectadors, tant pel que fa a les propostes consolidades, com en el cas de les emergents o de nova creació, i això fa que cadascú tingui i pugui gaudir del seu moment FIMPT. "La varietat de propostes i de públics del festival també ens ha permès –ha dit la regidora- la reconnexió amb la ciutat i amb els públics defensors de la cultura de la música popular i tradicional".

En els quatre dies més de 10.000 persones han gaudit dels concerts. Un creixement respecte a anteriors edicions que, segons ha explicat la màxima responsable de la cultura a la ciutat, no els preocupa en excés si bé evidentment són xifres molt grans. "No ens preocupa tant superar aquestes dades, sinó el fet de consolidar aquest format de festival, la seva qualitat i sobretot –ha remarcat– aconseguir que aquestes més de 10.000 persones que enguany n'han gaudit repeteixin l'any vinent, que facin de difusors i ho expliquin a altres ciutadans". Per la regidora, "cal explicar aquesta aposta per la cultura, pel fet de ser intergeneracional i, sobretot, l'aposta per relligar-se amb la comunitat".

Ciutat de festivals

Teresa Llorens també ha parlat del moment que viu la ciutat com a seu de festivals. En aquest sentit, ha remarcat la importància del treball conjunt entre institucions, entitats i sector privat en l'aposta per la cultura i per la música, per tal de ser ciutat referent i capdavantera en la celebració d'esdeveniments musicals, així com pel seu paper actiu en la promoció i difusió de propostes dels nous creadors.

La 42a edició del Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú ens ha deixat grans moments per al record i la memòria col·lectiva. En aquest enllaç trobareu un resum de les millors imatges.

Lila Downs va actuar amb una plaça del Port a vessar de públic (foto: Ray Molinari)

Lila Downs va actuar amb una plaça del Port a vessar de públic (foto: Ray Molinari)

L'escenari es va omplir de color divendres amb Xurxo Fernández (foto: Ray Molinari)

L'escenari es va omplir de color divendres amb Xurxo Fernández (foto: Ray Molinari)

La regidora de Cultura, Teresa Llorens, valorava el festival diumenge

La regidora de Cultura, Teresa Llorens, valorava el festival diumenge

El FIMPT ha tingut molts moments per als més balladors  (foto: Ray Molinari)

El FIMPT ha tingut molts moments per als més balladors (foto: Ray Molinari)

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Festa, FIMPT
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració