Menú

3.300 infants i joves de VNG gaudeixen de casals d'estiu, activitats esportives i colònies

Comparteix:
05/07/2023 14:38

L'Ajuntament ha concedit 224 subvencions per afavorir la participació d'infants i adolescents a les activitats d'estiu

Amb l'arribada de les vacances escolars, són moltes les famílies que han de recórrer a les activitats d'estiu com els casals. A Vilanova i la Geltrú l'oferta és molt àmplia, i enguany hi ha hagut 34 entitats que han organitzat 50 activitats d'estiu: 26 casals d'estiu, 16 activitats esportives, i 8 colònies.

En total s'ha ofert més de 3.300 places per a infants i adolescents. Aquest matí, l'alcalde Juan Luis Ruiz i la regidora d'Infància i Adolescència, Gisela Vargas, han visitat tres dels casals de les entitats que col·laboren amb l'Ajuntament: el de l'Associació SUPerando, que fa una activitat nàutica inclusiva adaptada a infants i joves amb diversitat funcional, el del club de bàsquet Samà a l'escola La Ginesta, i el de l'escola Volerany.

Ruiz ha respost les preguntes dels joves participants del Samà, i ha destacat “la importància que tots els infants i joves tinguin l'oportunitat de participar en aquestes activitats de lleure amb altres nois i noies”.

En aquest sentit, aquest 2023 l'Ajuntament ha concedit 224 subvencions per afavorir la participació d'infants i adolescents a les activitats d'estiu. 139 han servir per cobrir part del cost de la pròpia activitat, i 85 per cobrir part del cost del servei de menjador.

De la seva banda, 15 entitats organitzadores d'activitats d'estiu han rebut subvenció per cobrir part del cost de la contractació de monitoratge de suport per a la inclusió de 58 infants, adolescents i joves amb diversitat funcional.

L'import total destinat a les subvencions per les activitats d'estiu supera els 80 mil euros.

En el marc dels casals d'estiu, hi ha hagut 15 entitats que han ofert 32 activitats complementàries de caire divers: esportiu, museístic, artístic, d'educació ambiental, educació emocional, intercultural i dansa. Un exemple és el “Taller de somnis per fer realitat” de l'ONG Ajuda al Desenvolupament que estaven gaudint els infants del casal del Volerany quan han rebut la visita de l'alcalde i la regidora.

L'acalde i la regidora d'Infància i Adolescència han visitat els casals d'estiu

L'acalde i la regidora d'Infància i Adolescència han visitat els casals d'estiu

Casal d'estiu a l'escola Volerany

Casal d'estiu a l'escola Volerany

El casal d'estiu de SUPerando està destinat a infants amb diversitat funcional

El casal d'estiu de SUPerando està destinat a infants amb diversitat funcional

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Infància, Joves
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració