Menú

Les platges de VNG, a punt per al bany aquest matí de Sant Joan

Comparteix:
24/06/2023 10:15

Els dispositius especials han funcionat com s'havia previst durant la nit de revetlla

La major part de les platges de Vilanova i la Geltrú ja presentaven unes condicions adequades per acollir els banyistes aquest matí, després de la revetlla de Sant Joan. La nit s'ha celebrat amb tranquil·litat a la ciutat, segons els informes de primera hora de la Policia Local i de Mossos, amb escasses incidències. Així mateix, el Punt Lila de Ribes Roges únicament ha hagut de realitzar tasca informativa i de sensibilització.   

Abans de les 6 de la matinada s'ha activat el dispositiu especial de neteja i recollida de brossa a les platges, així com al passeig Marítim, els punts de la ciutat on se solen concentrar més persones durant la revetlla. El servei municipal de neteja viària ha efectuat en primer lloc un garbellat a la sorra amb sistema mecànic, alhora que la policia anava advertint les persones que quedaven a la platja.

Aquesta primera intervenció amb tractor i garbelladora s'ha realitzat a totes les platges excepte Ribes Roges, per respectar la presència del corriol camanegra. En aquesta platja s'ha dedicat un dispositiu específic per fer tota la neteja i recollida manualment. En totes les platges, s'ha fet també posteriorment un repàs manual per tota la sorra. D'acord amb l'itinerari de neteja, a primera hora quedava únicament pendent la platja d'Ibersol, amb la previsió que quedés neta també durant el matí.

El passeig i el dic de Ponent han requerit una major dedicació de temps per netejar i recollir les restes acumulades durant la nit i matinada. A primera hora els equips havien d'actuar encara a les pistes esportives, que han quedat del tot recollides al voltant de les 10 del matí. Així mateix, la neteja i el servei especial de recollida han anat avançant per la resta de la ciutat, amb especial atenció als punts on s'han celebrat festes i amb la previsió de finalitzar durant el dia.

Concretament pel que fa a la recollida, s'ha procurat revisar els desbordaments de brossa produïts en diversos punts de la ciutat. També durant la nit ha treballat la Unitat de Serveis Municipals, fent revisió de les tanques i senyalització a les zones de fogueres i celebracions.

Dispositiu de seguretat i Punt Lila

La Policia Local, en coordinació amb el cos dels Mossos d'Esquadra i els serveis d'emergències, ha informat aquest matí que no s'han registrat incidents remarcables durant la nit. Com a actuació més rellevant, la policia ha hagut d'intervenir en una baralla amb un lesionat lleu. També s'ha intervingut en dos contenidors cremats i s'ha denunciat un incompliment d'horari per part d'un xiringuito.

Pel que fa a les actuacions de trànsit, al voltant de les 11 de la nit es va tallar la façana marítima, com és habitual en aquesta data, i es va reobrir passades les 2 de la matinada, excepte en l'accés al Dic de Ponent. En els controls d'alcoholèmia, s'han detectat 5 positius.

D'altra banda, el Punt Lila situat al parc de Ribes Roges ha atès durant la nit i matinada 105 persones, totes elles per rebre informació. D'aquestes, 90 s'han dirigit al punt, mentre que la resta han estat ateses per la parella d'agents de convivència que han estat fent tasques de sensibilització per la zona. L'equip especialitzat no ha hagut d'atendre persones que haguessin patit o haguessin estat testimoni d'agressions sexuals.

Durant la nit i matinada, el Punt Lila ha realitzat tasques de sensibilització i informació mitjançant jocs i dinàmiques, i distribuint polseres. De les 90 persones que s'hi ha adreçat, 50 han estat de la franja d'edat entre 19 i 25 anys; 16 tenien 18 anys o menys, 14 eren d'entre 26 i 35 anys, i 10, majors de 35.

La neteja a les platges s'ha iniciat a la matinada

La neteja a les platges s'ha iniciat a la matinada

La recollida de brossa especial ha començat pels punts on s'han concentrat més persones

La recollida de brossa especial ha començat pels punts on s'han concentrat més persones

La policia va tallar el trànsit a la façana marítima durant la nit

La policia va tallar el trànsit a la façana marítima durant la nit

El Punt Lila ha realitzat tasques de sensibilització i informació

El Punt Lila ha realitzat tasques de sensibilització i informació

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Convivència, Espai públic, Joves, L'Ajuntament, Seguretat i prevenció
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració