Menú

L'exposició sobre el centenari de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya aterra a Vilanova i la Geltrú, coincidint amb el FIMPT

Comparteix:
16/06/2023 11:08

L'Obra del Cançoner Popular de Catalunya és el projecte de recol·lecció folklòrica més ambiciós dut a terme en la història del país

El Festival Internacional de Música Popular i Tradicional (FIMPT) és principalment música, però també tradició, arrel i memòria de la nostra història. És per tot això que enguany la ciutat serà parada de l'exposició itinerant sobre el centenari de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya, el que probablement representa el projecte de recol·lecció folklòrica més ambiciós, dut a terme en la història de Catalunya. Un projecte que va ser impulsat l'any 1922 pel mecenes cultural Rafael Patxot i Jubert, amb el suport de l'Orfeó Català.

Amb motiu del seu centenari, la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va encarregar a Jaume Ayats el comissariat de la commemoració i de l'exposició, que es podrà visitar a Vilanova i la Geltrú en el marc de la 42a edició del FIMPT.

L'exposició és una síntesi de la convulsa història d'aquest gran projecte: la seva gènesi, característiques i evolució, el seu trencament en esclatar la guerra i, finalment, la recuperació dels materials l'any 1991, gràcies a la mediació de Mn. Josep Massot i Muntaner amb la família Patxot.

La perspectiva amb què s'aborda no és només històrica, sinó que a partir dels materials que la componen es pretén donar un missatge de futur i de continuïtat d'aquest llegat.

L'exposició sobre el centenari de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya estarà ubicada al Centre Cívic de Mar del 7 al 9 de juliol i l'accés és lliure i gratuït. Diumenge 9 de juliol, a les 18 hores, hi haurà una visita guiada a càrrec de Jaume Ayats.

Obra del Cançoner Popular de Catalunya

Obra del Cançoner Popular de Catalunya

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Festa, FIMPT, Participació, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració