Menú

VNG posa en marxa un programa per la retenció de talent a la ciutat

Comparteix:
13/06/2023 13:09

Neàpolis, soci de la Xarxa Urbact C4Talent finançada per Europa

Vilanova i la Geltrú, participa com a soci de la xarxa C4Talent, un projecte que vol  reduir els efectes de la fuga de cervells, creant les millors condicions perquè les empreses i start-ups atraguin i retinguin talent a la ciutat.

El Comitè del programa europeu URBACT ha aprovat 30 Xarxes de Planificació d'Acció Integrada (Action Planning Networks) amb 252 participants de 28 països europeus. Una d'aquestes xarxes inclou a VNG com a sòcia.

C4Talent aposta per la creació d'un entorn de negocis i startups a les ciutats per atraure i retenir joves professionals amb talent. Des de Neàpolis s'ofereix tant infraestructura física com espais de treball conjunt i incubadores, finançament i la mateixa ciutat com a banc de proves per a les empreses.

La xarxa C4Talent està formada per deu ciutats: Nyíregyháza (Hongria), Alytus (Lituània), Pula (Croàcia), Rzeszów (Polònia), Alguer (Itàlia), Kessariani (Grècia), Roeselare (Bèlgica), Varberg, (Suècia), Centar, Sarajevo (Bòsnia i Hercegovina) i Vilanova i la Geltrú. Cada ciutat haurà de dissenyar la seva pròpia combinació específica d'aspectes clau per a un ecosistema local d'iniciatives, no hi ha una única i genèrica solució per a tots els participants. Per dur-ho a terme Neàpolis compta amb els aprenentatges dels projectes TalentMagnet i TechTown-TechRevolution-TechRevolution2.0, on ha participat, per desenvolupar una comunitat empresarial digital dins de la ciutat.

Des de l'1 de juny de 2023 fins a desembre de 2025, aquests socis intercanviaran, aprendran els uns dels altres, milloraran el seu coneixement i les seves capacitats i desenvoluparan plans d'acció integrats per afrontar els reptes que han plantejat a les seves propostes des d'una perspectiva local, europea i global.

A Catalunya hi ha un total de cinc entitats participants en les xarxes URBACT: Mollet del Vallès, Osona, Sabadell, Viladecans, i Vilanova i la Geltrú.

El conjunt de municipis i entitats que integren algun dels projectes aprovats contribuiran als cinc objectius de la Política de Cohesió per una Europa més intel·ligent, més verda, més connectada, més inclusiva i més propera a la ciutadania.

Neàpolis disposa d'infraestructures com el Cowork

Neàpolis disposa d'infraestructures com el Cowork

Les 10 ciutats participants en la xarxa C4Talent

Les 10 ciutats participants en la xarxa C4Talent

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Creació, innovació i tecnologia
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració