Menú

Vilanova i Geltrú acull, en el marc del FIMPT, una nova edició del Firasac

Comparteix:
06/06/2023 12:47

La  trobada de sacaires se celebrarà enguany el dissabte 8 de juliol a la tarda

Vilanova i la Geltrú tornarà a ser seu del Firasac. La trobada de músics de sac de gemecs i flabiol i tamborí, que es presenta en aquesta edició amb el mateix objectiu inicial. El d'oferir un espai on fomentar l'intercanvi d'experiències entre músics, luthiers i docents, i alhora donar a conèixer al conjunt de la ciutadania les diferents propostes musicals d'aquests col·lectius, a través de cercaviles i concerts.

El Firasac, nascuda l'any 2006, s'emmarca dins la programació del FIMPT (Festival Internacional de Música Popular i Tradicional) que se celebrarà a Vilanova i la Geltrú del 6 al 9 de juliol. La principal novetat d'aquesta edició és el canvi de dia i franja horària, passant del diumenge al matí al dissabte 8 de juliol a la tarda, previ a l'inici dels concerts a la plaça del Port.

El punt de partida del Firasac serà la Fira de Luthiers, Sac Shop que es podrà visitar dissabte 17 a 20 hores a la plaça de Font i Gumà. Allà hi trobarem els luthiers Xavier Orriols, Jordi Aixalà, Martí Romero, German Cabrera, Miquel Tugores i Tomàs Salom. També està previst un taller de balls mallorquins (ball de bot, jotes i boleros) a càrrec de Blanca Ribas, i una exposició d'instruments tradicionals d'arreu.

A les 18 hores començarà la cercavila Sac a Banda, amb la formació tarragonina Sons de la Cossetània. El recorregut s'iniciarà a la plaça de les Neus i finalitzarà a la plaça de Font i Gumà.

Una hora després, a les 19 hores, al pati del Castell de la Geltrú actuarà el grup La Viu-Viu, amb la proposta musical “Nàufrags del Folc”. La Viu-Viu està  integrada per Eduard Casals, Cati Plana i Enric Montsant.

40è aniversari recuperació sac de gemecs a Catalunya

El sac de gemecs ha estat sempre present al FIMPT. Enguany, aprofitant que es commemora el 40è aniversari de la seva recuperació a Catalunya, se li ha volgut donar paper més rellevant dins el festival, en els seus diferents formats i estils.

Així, a més de la programació pròpia del Firasac, s'han programat dos concerts. El primer és el projecte personal de Ricard Ros “De la Terra” dissabte 8 de juliol, a les 21.30h a l'espai de la FIMPTeca, de la plaça del Port. El segon concert és el projecte “L'infinit” del també reconegut sacaire Francesc Sans. Serà diumenge 9 de juliol, a les 20 hores, a l'escenari central de la plaça del Port

 

Firasac 2013

Firasac 2013

Firasac 2022

Firasac 2022

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Festa, FIMPT, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració