Menú

L'Economat ofereix suport a l'alimentació dels infants vulnerables a l'estiu

Comparteix:
05/06/2023 13:36

Durant les vacances escolars no reben la beca menjador

Cada any, amb l'arribada de les vacances del curs escolar, les administracions organitzen el sistema per atendre la vulnerabilitat alimentària dels alumnes que gaudeixen de beca menjador durant el curs per garantir-los un àpat diari.

L'Ajuntament de VNG, per tercer any consecutiu, lliurarà targetes de compra de supermercat a les famílies que tenen infants d'entre tres i dotze anys, i que tenen una prescripció activa a l'Economat.

Des d'Acció Social es valorarà la situació econòmica de les famílies, i es lliurarà les targetes durant la primera quinzena de juliol, com a ajut per superar la vulnerabilitat alimentària durant els mesos de juliol i agost.

L'estiu del 2022, 307 infants es van beneficiar d'aquesta campanya, que va suposar una despesa de 24.560 euros. Enguany es preveu que els infants beneficiats siguin prop de 300.

Funcionament

Cada targeta té un valor de 80 euros, i es podrà utilitzar a les botigues Bonarea fins a finals de setembre.

Durant el curs escolar, el Consell Comarcal concedeix les beques menjador, que cobreixen el 100% o el 70% de l'import del menjador escolar, en funció de la situació familiar. A Vilanova i la Geltrú s'han atorgat 1.420 beques durant el curs 2022-2023.

Un estiu més, el Consell Comarcal del Garraf dona suport als ajuntaments amb un fons de prestació, una aportació que a Vilanova és de 21.360 €. Els fons provenen del pressupost del Consell Comarcal del Garraf i de la Diputació de Barcelona, i l'Ajuntament els gestiona en col·laboració amb Càritas.

D'altra banda, també amb l'objectiu d'atendre la vulnerabilitat alimentària a l'estiu, el mes de juliol l'Economat farà entregues dobles d'aliments per cobrir els dies de vacances de l'agost, en que el servei estarà tancat. 

Atenció a la infància

L'Economat ha atès una mitjana de 600 famílies al mes. En els darrers 12 mesos s'ha atès 1.117 famílies, entre les quals hi ha 989 menors d'edat.

Les darreres dades tancades, del curs 2021-2022, mostren que els serveis socials municipals han acompanyat 1.351 infants i adolescents en situació de risc i les seves famílies. S'ha obert 561 nous expedients gràcies al treball en xarxa amb els agents que hi intervenen, i s'han donat 241 ajuts en intervenció socioeducativa. El Centre Obert atén 320 infants, dels quals 265 estan en seguiment a Serveis Socials.

Pel que fa al Programa d'Acció Individual (PIA), per promoure l'autonomia personal i l'atenció de les persones amb dependència, dels 859 que es van fer el 2022, 39 eren per a infants i adolescents.

L'Economat farà entregues dobles al juliol per cobrir les vacances de l'agost

L'Economat farà entregues dobles al juliol per cobrir les vacances de l'agost

Les targetes es podran bescanviar a la botiga

Les targetes es podran bescanviar a la botiga

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració