Menú

Avui comença el servei de socorrisme a totes les platges de VNG

Comparteix:
01/06/2023 15:08

La Policia Local incorpora en el seu equipament dispositius de salvament marítim

A partir d'avui, 1 de juny, totes les platges de VNG disposen de servei de socorrisme. El Far, Ribes Roges, Adarró, la República, Sant Gervasi, Aiguadolç, Ibersol, i Platja Llarga compten amb personal de salvament des de les 9.30 fins a les 18 hores. En total a les platges de la ciutat hi ha 14 persones treballant en el servei, fins al 30 de juny. A partir de l'1 de juliol, amb l'inici de la temporada alta, s'ampliarà l'horari i es reforçarà amb més personal.

El servei de salvament i socorrisme és també l'encarregat d'ajudar en la utilització de les dues cadires amfíbies que hi ha a VNG, una al mòdul principal de socorrisme de la platja de Ribes Roges i l'altre al de l'Ibersol. Segons les necessitats de les persones usuàries, els socorristes assisteixen a l'entrada i sortida de l'aigua.

Aquest any, a més, la Policia Local de Vilanova i la Geltrú ha incorporat al seu equip de treball material de rescat aquàtic, per tal de poder actuar de manera immediata davant un possible incident, incrementant així el temps de resposta en situacions d'emergència.

L'any passat els agents locals van realitzar diverses sessions formatives a càrrec de l'especialista en seguretat aquàtica Ramsés Martí, a partir d'un seguit d'eines i materials amb els quals garantir la seguretat tant dels agents, com de les persones que són dins l'aigua.

El dispositiu, incorporat a les patrulles, és un sistema de seguretat inspirat en les armilles salvavides dels avions. De mides reduïdes i lleuger de pes, es pot fer servir de manera fàcil i ràpida davant qualsevol situació d'emergència dins el medi marí.

Pel que fa a altres serveis a les platges de VNG, els rentapeus estan en funcionament però les dutxes no, per la situació d'excepcionalitat per sequera.

En l'àmbit de la qualitat ambiental, destacar que a la nostra ciutat han estat reconegudes aquest 2023 amb la bandera blava el Far de Sant Cristòfol, l'Ibersol, Sant Gervasi, Adarró i Ribes Roges. A més hi ha dues platges on estan actives mesures de protecció al corriol camanegre i altres espècies protegides i en perill d'extinció: la Platja Llarga i Ribes Roges.

Des d'avui, en marxa el servei de socorrisme a totes les platges de VNG

Des d'avui, en marxa el servei de socorrisme a totes les platges de VNG

La Policia Local ha rebut formació per fer salvament aquàtic

La Policia Local ha rebut formació per fer salvament aquàtic

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració