Menú

Diumenge se celebra a Vilanova i la Geltrú el Campionat de Catalunya d'Atletisme de 10 quilòmetres

Comparteix:
16/05/2023 14:40

La competició es farà en el marc de la Cursa 5-10 km, que preveu una participació propera als 800 atletes

Aquest diumenge Vilanova i la Geltrú acollirà el Campionat de Catalunya d'Atletisme en la modalitat de 10 quilòmetres. La prova es farà en el marc de la celebració de la desena edició de la Cursa 5-10 quilòmetres, organitzada per Club Atletes Vilanova i la Geltrú, amb el suport de l'Ajuntament de la ciutat i la Federació Catalana d'Atletisme.

La regidora d'Esports i primera tinenta d'alcaldia, Blanca Albà, acompanyada de la presidenta de la Federació Catalana d'Atletisme, Mercè Rosich, i el president del Club Atletes VNG, Josep Jané, han donat a conèixer diversos detalls de la competició, que espera poder arribar als 800 participants, en les tres curses que celebraran diumenge, la prova dels 5 quilòmetres, els 10 quilòmetres i la infantil.

Blanca Albà ha explicat que feia temps que Vilanova i la Geltrú no acollia un campionat de Catalunya, i que per la ciutat representa, d'una banda, "un element de promoció i projecció de ciutat, gràcies a un circuit que transcorre per la façana marítima" i, d'altra banda, permet "que els atletes puguin fer bones marques, gràcies a les característiques d'un circuit pla i amb pocs girs"

La presidenta de la Federació d'Atletisme, Mercè Rosich, ha destacat les possibilitats que té aquest circuit pels atletes, i la confiança en el nivell organitzatiu, alhora que ha agraït que la ciutat i el club hagin organitzat aquesta prova. "La Federació – ha dit – sempre necessita que hi hagi poblacions i clubs que tinguin ganes d'organitzar esdeveniments esportius que no podem fer per nosaltres mateixos". En aquest sentit, ha dit necessitar el "suport dels municipis i clubs a l'hora de posar al servei de la cursa a les persones que ho faran possible, com els voluntaris o la Policia Local".

Rosich també ha destacat la importància de la implicació de tota la ciutadania, perquè sigui una cursa de ciutat, però també un element de promoció, aprofitant que és oberta a tot Catalunya, i vindrà molta gent a passar el dia.

La competició de diumenge es dividirà en tres proves. La primera és la cursa de 5 km, que tindrà la seva sortida a les 8.30 hores. Una hora més tard, a les 9.30 es donarà la sortida als participants del Campionat de Catalunya de 10 quilòmetres, i a les 11 del matí es farà la cursa infantil, que comptarà amb un recorregut de 1.400 metres. La previsió pel que fa a participants és al voltant dels 800 atletes, 200 a la cursa de 5 km, 500 a la cursa de 10 km i al voltant del centenar a la cursa infantil.

El president del Club Atletes VNG, Josep Jané, ha explicat que en relació amb el Campionat de Catalunya "tindrem participants de molt nivell, amb atletes que tenen marques que s'acosten als 30 minuts, això suposa córrer 3 minuts per quilòmetre" També ha volgut destacar l'àmplia presència femenina a la cursa de 5 quilòmetres "Enguany tenim gairebé un 60% en categoria femenina i un 40% en categoria masculina" Pel que fa a la cursa de 10 quilòmetres, la xifra s'inverteix. "Com ja ve sent més habitual hi ha més percentatge masculí. Un 70% i un 30% femení"

La prova transcorre per la façana marítima en un circuit en forma de T, amb sortida i arribada a la plaça del Port.

Des de l'organització es recomana evitar circular per la zona del passeig marítim durant l'hora de la cursa, i utilitzar els aparcaments dissuasius. El circuit estarà senyalitzat i disposarà d'itineraris alternatius, que estaran indicats pels voluntaris i agents de la Policia Local.

Presentació del Campionat de Catalunya, aquest dilluns

Presentació del Campionat de Catalunya, aquest dilluns

Cursa 5 - 10 km VNG

Cursa 5 - 10 km VNG

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Esport, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració