Menú

2 milions d'euros per remodelar el parc de Ribes Roges, amb una nova oficina de turisme, un punt d'observació d'aus i la reforma del circuit de trens

Comparteix:
10/05/2023 12:03

Subvenció dels fons europeus Next Generation per inversions en sostenibilitat turística a VNG

La proposta de remodelació del parc de Ribes Roges ha rebut una subvenció de 2 milions d'euros per part dels fons europeus Next Generation. El projecte inclou la millora del circuit de passeig, la transformació de l'oficina de turisme, la creació de punts d'observació d'aus, la reforma del circuit de trens i la modificació dels espais de joc infantils.

L'ajut als plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions 2023 farà possible la reforma global del parc de Ribes Roges, amb inversions al llarg de tres anys que sumen 2 milions d'euros. La dotació econòmica més important anirà destinada a reconvertir l'oficina de turisme en un centre d'acollida de visitants, que englobarà l'oficina d'informació turística, una botiga, una sala d'actes, un punt de lavabos i dutxes i un espai de treball. El nou edifici incorporarà criteris d'eficiència energètica, i s'ubicarà en el mateix punt on és ara el punt d'informació turística.

El segon aspecte que més dotació econòmica rep és la remodelació del parc, que millorarà la connexió amb el passeig del Carme i el passeig de Ribes Roges. Les àrees de joc infantil es reestructuraran, reforçant la zona de davant del passeig del Carme. El parc tindrà també pèrgoles amb plaques fotovoltaiques i aparcaments amb carregadors per bicicletes elèctriques. A l'espai proper a la desembocadura del torrent de Sant Joan s'ubicaran punts d'observació d'aus.

La millora del circuit de trens és un altre dels punts destacats del projecte, per tal de reforçar aquesta atracció turística que rep 45.000 visitants a l'any.

Altres aspectes que milloraran del parc seran la il·luminació, les zones d'ombra i els lavabos de la dreta del torrent (al costat del xiringuito Holalà).

La subvenció que rebrà VNG forma part d'un conjunt d'ajuts que han rebut 17 destinacions turístiques catalanes que en conjunt sumen 50,5 milions d'euros. Ara cada població haurà d'encarregar els projectes tècnics i licitar l'execució de les obres. Dins de les actuacions previstes el primer any a VNG hi ha la remodelació del circuit de trens, la instal·lació de les pèrgoles fotovoltaiques i un sistema de recollida i anàlisi de dades (bigdata).

La reforma del parc inclou la millora dels recorreguts de passeig

La reforma del parc inclou la millora dels recorreguts de passeig

L'oficina de turisme en converità en un centre d'acollida de visitants

L'oficina de turisme en converità en un centre d'acollida de visitants

El circuit de trens es reformarà

El circuit de trens es reformarà

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració