Menú

VNG dobla la freqüència de la recollida selectiva dels envasos i del paper i cartró

Comparteix:
21/04/2023 11:46

En marxa el reforç del servei, que suposarà també la substitució de part dels contenidors soterrats i la col·locació de 250 contenidors més

El servei de recollida d'escombraries a VNG es reforça a partir d'avui doblant la freqüència de buidatge dels contenidors d'envasos, i paper i cartró, la compra de 410 contenidors, la substitució de part dels punts de recollida soterrats per contenidors de superfície, i el reforç del sistema de retirada de voluminosos a domicili.

L'objectiu d'aquesta millora és incrementar la quantitat de residus que es reciclen, per tal de disminuir la contaminació i contribuir a reduir les emissions del CO2, principals causants del canvi climàtic. A més, una recollida més eficient des del punt de vista mediambiental també suposarà una reducció en la despesa, perquè s'abocaran menys tones de brossa a l'abocador, i contribuirà a millorar l'aspecte de la ciutat.

A partir d'aquesta setmana la freqüència de la retirada d'envasos, paper i cartró passarà a ser diària, de dilluns a divendres, en els carrers on es generen més residus. La ruta del reforç serà flexible, i s'adaptarà a l'ús que es faci en cada punt de recollida. Aquesta millora anirà acompanyada per la substitució de part dels contenidors soterrats de la ciutat per contenidors de càrrega lateral, ubicats en superfície. Aquest canvi es farà en tots aquells llocs on el camió de càrrega lateral pugui fer la recollida, una trentena d'ubicacions, i s'hi destinaran uns 160 contenidors. El canvi implicarà la retirada de les bústies dels soterrats i la col·locació d'una planxa metàl·lica amb els contenidors de càrrega lateral damunt.

Dels 410 contenidors, a més de destinar-ne 160 a fer les substitucions dels soterrats, 250 serviran per reemplaçar aquells que estan més malmesos i es reforçaran alguns punts de recollida on es detecta que en falten.

Pel que fa a la recollida de voluminosos, es reforça el servei gratuït a domicili amb cita prèvia i també la retirada dels trastos abandonats al carrer.

Tot aquest augment del servei implicarà també augmentar de la freqüència de viatges de trasllat de residus a la planta de transferència de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Aquestes millores en la gestió dels residus a VNG comptaran amb la incorporació de 5 nous vehicles: dos camions de càrrega lateral, dos camions de caixa oberta amb grua i plataforma i un camió ampli-roll.

La contractació del reforç en la recollida de les escombraries a VNG s'ha dut a terme mitjançant licitació, que ha guanyat l'empresa que presta actualment el servei, Valoriza, per un import anual de 727.000 euros.

Segons les dades de l'Agència de Residus de Catalunya, referents a l'any 2021, la taxa de reciclatge a la ciutat de Vilanova i la Geltrú va ser del 39,3%, set punts per sota de la mitjana catalana, que va superar el 46%.

La Unió Europea va aprovar l'any 2018 noves directives sobre els residus, que fixen els següents objectius:

2025: el 55% en pes de residus reciclats o preparats per la reutilització.

2030: el 60% en pes de residus reciclats o preparats per la reutilització.

2035: el 65% en pes de residus reciclats o preparats per la reutilització.

Per assolir aquests objectius cal a arribar percentatges de recollida selectiva superiors al 70-75%. Alhora, aquestes directives també estableixen que el 2035 es redueixi per sota del 10% els residus dipositats als abocadors.

La recollida d'envasos serà diària, de dilluns a divendres, a les zones amb més acumulació

La recollida d'envasos serà diària, de dilluns a divendres, a les zones amb més acumulació

410 contenidors més per substitucions i per nous punts de recollida

410 contenidors més per substitucions i per nous punts de recollida

Canvi de part dels contenidors soterrats per contenidors de càrrega lateral

Canvi de part dels contenidors soterrats per contenidors de càrrega lateral

VNG està per sota de la mitjana catalana en el percentatge de reciclatge

VNG està per sota de la mitjana catalana en el percentatge de reciclatge

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració