Menú

Ja es pot consultar l'oferta d'activitats de lleure d'aquest estiu per a infants i adolescents

Comparteix:
14/04/2023 15:12

Les subvencions es poden demanar del 17 d'abril a l'1 de maig

Ja s'ha publicat tota la informació de les activitats d'educació en el lleure per a l'estiu, i el procediment per sol·licitar subvencions.

A Vilanova i la Geltrú hi ha un ampli ventall d'entitats i empreses que organitzen activitats d'educació en el lleure per a infants i adolescents durant les vacances d'estiu. A l'hora d'escollir, les famílies poden trobar activitats diverses organitzades en tres àmbits: casals d'estiu, activitats esportives, i colònies, campaments, estades i rutes. Enguany, com a novetat, tota aquesta oferta d'activitats es podrà consultar fent una cerca a través d'un aplicatiu.

Dins de cada activitat, l'organitzador proporciona tota la informació d'interès: edat, dates i horaris, lloc, altres serveis oferts (acollida i menjador), preus i descomptes, i com formalitzar la inscripció.

Un any més, l'Ajuntament, amb la voluntat de treballar per a la cohesió social del municipi, ofereix dues línies de subvencions destinades a facilitar la participació i inclusió d'infants i adolescents en les activitats d'educació en el lleure a l'estiu. I enguany s'han introduït alguns canvis.

En aquest sentit, es diferencien les subvencions per activitats i menjador, que han de sol·licitar les famílies, i les de monitoratge de suport, que hauran de sol·licitar les entitats organitzadores per tal de poder contractar monitors/es de suport per a la inclusió d'infants, adolescents i joves amb diversitat funcional.

 

Subvencions d'activitats d'estiu i menjador

Un cop feta la preinscripció a l'activitat, del 17 d'abril a l'1 de maig, les famílies que acreditin uns requisits determinats poden sol·licitar dues modalitats de subvenció: per cobrir part del cost d'una activitat de lleure, o bé per cobrir part del cost del servei de menjador que s'ofereix dins de l'activitat triada.

Cal omplir el tràmit de sol·licitud, aportant tota la documentació necessària, accedint-hi amb certificat digital o amb idCAT mòbil.

En el cas que alguna família necessiti suport per fer el tràmit, cal demanar cita prèvia mitjançant WhatsApp al 681 28 21 66, o per correu electrònic a infancia@vilanova.cat, o bé trucant al telèfon 93 814 00 00 extensió 3034 de dilluns a divendres de 10 a 14 h.

En el cas que aquestes opcions no siguin possibles, es pot presentar la sol·licitud en paper a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, de 8 a 15 h els dilluns, dimecres, dijous i divendres, i de 8 a 17 h els dimarts, agafant número al dispensador.

 

Subvencions de monitoratge de suport

Com a novetat, aquest 2023 s'ha aprovat una convocatòria de subvencions adreçades a entitats i empreses organitzadores d'activitats d'educació en el lleure a l'estiu per cobrir part de la contractació de monitoratge de suport per a la inclusió d'infants, adolescents i joves amb diversitat funcional de la ciutat.

En el moment de fer la inscripció a les activitats d'estiu, les famílies d'infants, adolescents i joves amb diversitat funcional que requereixin monitoratge de suport per als seus fills/es, hauran d'informar els organitzadors de les activitats.

Si els participants són menors de 21 anys, requereixen monitoratge de suport per poder participar, i tenen reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33% o disposen d'un informe d'un servei especialitzat públic que indiqui el tipus de suport que requereixen els organitzadors de les activitats d'estiu on s'hagin inscrit podran demanar la subvenció.

El termini és del 8 al 21 de maig, i cal fer-ho a través del tràmit de sol·licitud, aportant tota la documentació necessària.

Tota la informació, els requisits, la documentació a presentar i les dues convocatòries es poden consultar aquí

L'oferta d'activitats d'estiu a VNG és molt àmplia

L'oferta d'activitats d'estiu a VNG és molt àmplia

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Atenció a la ciutadania, Educació, Entitats, Esport, Infància, Joves, Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració