Menú

Vilanova i la Geltrú amplia la capacitat d'atracció empresarial amb nou sòl industrial a l'oest de la C-15

Comparteix:
03/04/2023 11:59

Els terrenys, a cavall dels polígons Masia d'en Barreres i d'en Frederic, permetran el trasllat i creixement d'empreses locals i comportarà la desqualificació d'una part de l'Ortoll

La creació de nou sòl industrial a l'oest de la C-15 farà créixer la capacitat d'atracció de nova activitat a Vilanova i la Geltrú. El govern de Vilanova i la Geltrú està iniciant la tramitació urbanística per ampliar els polígons de Masia d'en Barreres i Masia d'en Frederic per donar resposta a demandes d'empreses d'ubicar-se al municipi i per poder permetre que activitats ja existents puguin créixer.

El regidor d'Urbanisme, Xavier Serra, creu que l'eix al voltant de la ronda Europa i la C-15 "és la millor ubicació pel nou sòl que ha de permetre el creixement industrial". El regidor avança que "tenim peticions concretes d'empreses de la ciutat que volen créixer", i explica que "per això vam començar a parlar amb la Direcció General d'Urbanisme fa quasi dos anys, que ha donat el vistiplau al fet que aquest nou sòl industrial pugui avançar, a través d'una modificació del Pla General d'Ordenació Urbana Municipal (POUM)".

La creació d'aquest sòl industrial, a més, comportarà la reducció de sòl urbanitzable a un altre sector de la ciutat, que el govern de VNG vol que sigui l'Ortoll. "El que plantejarem és que a canvi, desqualificarem una part, que està per determinar, de l'Ortoll" avança Xavier Serra, “d'aquesta forma la zona quedaria millor protegida de potencials iniciatives d'urbanització en el futur.”

El plantejament per la urbanització de la nova zona industrial és que "vagi creixent a mesura que les empreses vagin materialitzant les seves necessitats" diu el regidor d'Urbanisme, "per això pensem en un model de desenvolupament a través d'un ens públic, estem en contacte amb l'Incasòl i hi està disposat".

D'altra banda, i pel que fa a la reindustrialització de la ciutat, el regidor d'Urbanisme i la regidora d'Empresa, Conxi Martínez, han parlat de la situació de Mahle. Martínez ha afirmat que "ara com ara hi ha propostes tant per una nau com per l'altra", fent referència a les converses per a la instal·lació de noves activitats als espais que va deixar inactius l'empresa. La regidora assegura que "oportunitats n'hi ha, empreses interessades n'hi ha, nosaltres sempre hem dit que si va vinculat a nous llocs de treball, nosaltres donarem màximes facilitats, dins del que la llei permet."

La mesa de reindustrialització reuneix empresa, Generalitat, Ajuntament i sindicats per tal d'estudiar propostes d'activitats que ocupin els espais de l'antiga Mahle, que va tancar el gener de 2022. Xavier Serra creu que el més viable per VNG seria "que la indústria que vingui tingui unes característiques similars, que no tingui unes grans necessitats de mobilitat". Els representants municipals han explicat que ara mateix hi ha quatre propostes damunt de la taula per les dues a naus de Mahle. Ha de ser la direcció de l'empresa alemanya la que decideixi si accepta alguna de les propostes que hi ha damunt de la taula.

L'ampliació del sòl industrial de VNG podrà arribar fins a les 40 hectàrees

L'ampliació del sòl industrial de VNG podrà arribar fins a les 40 hectàrees

Xavier Serra i Conxi Martínez

Xavier Serra i Conxi Martínez

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Empresa, Urbanisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració