Menú

VNG comptabilitza 427 activitats en els 12 polígons industrials de la ciutat

Comparteix:
30/03/2023 15:42

Una empresa provinent de l'àrea metropolitana preveu instal·lar-se a la zona de la Masia d'en Notari en els pròxims mesos

El cens d'empreses ha detectat 427 activitats econòmiques ubicades en els 12 polígons de Vilanova i la Geltrú. Un estudi de l'Ajuntament analitza les característiques d'aquestes indústries, que donen feina a un 16% de la població.

La regidora d'Empresa, Conxi Martínez, ha explicat que aquest estudi ens permetrà "una millor comunicació amb les empreses", coneixent les seves característiques. La regidora destaca que hi ha dues zones diferenciades d'activitat econòmica, amb dinàmiques diferents. "Al nord, amb Prysmian, hi ha més dinamisme, al sud, a la Sínia de les Vaques, tot està més consolidat, caldran més mesures de transformació".

En un d'aquests polígons, a la Masia d'En Notari, s'instal·larà una nova empresa, provinent de l'àrea metropolitana, que ha escollit VNG per traslladar les seves instal·lacions. "Aquesta setmana s'ha confirmat" anuncia el regidor d'Urbanisme, Xavier Serra, "la llicència podria estar després de l'estiu, i a principis de l'any vinent, en marxa". Serra ha afirmat també que la implantació d'aquesta empresa a la ciutat suposarà noves contractacions laborals.

L'estudi sobre els polígons de la ciutat reforça el paper de VNG com a capital econòmica de la zona, "l'activitat que hem registrat és bàsicament industrial", afirma Sílvia Solanellas, de la UPIC (Unió de Polígons Industrials de Catalunya), que ha elaborat l'informe, "el que veiem és que no només hi ha serveis, sinó que també hi ha indústria".

Actualment, al terme municipal de Vilanova i la Geltrú hi ha dotze polígons industrials: Masia d'en Frederic, Masia del Notari, Masia del Notari – Pirelli, Polígon industrial Masia Barreres, Sector Marquès, Industrial Roquetes, La Bòbila, Torrent de Santa Magdalena, Sínia de les Vaques, Industrial Roquetes Subsector V, La Pastera i Industrial La Plana.

L'estudi també detecta que els polígons de Santa Magdalena i Roquetes concentren en 70% de l'activitat, i que això origina demanes al voltant de la mobilitat a la zona.

Xavier Serra, Conxi Martínez i Sílvia Solanellas

Xavier Serra, Conxi Martínez i Sílvia Solanellas

A VNG hi ha 12 polígons industrials

A VNG hi ha 12 polígons industrials

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Empresa
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració