Menú

La Policia Local detecta 142 bicicletes en estat d'abandonament a la via pública, i en retira 60 no reclamades pels seus propietaris

Comparteix:
20/03/2023 9:34

L'acció s'emmarca en la primera campanya de control que des el mes de setembre s'ha realitzat a tota la ciutat

La Policia Local ha finalitzat la primera campanya de control i retirada de bicicletes en estat d'abandonament a la via pública. En els set mesos de campanya s'han detectat un total de 142 bicicletes amb símptomes d'abandonament, de les quals 60 van ser retirades per la grua municipal i les 82 restants pels seus propietaris.

La campanya es va iniciar el setembre de l'any passat amb un doble objectiu. El primer, retirar dels aparcaments municipals per a bicicletes totes aquelles que estiguessin en estat d'abandonament, per tal d'eliminar de la via pública elements que deterioressin l'entorn urbà. El segon objectiu era tenir coneixement de la ubicació actual i exacte dels estacionaments de bicicletes que hi ha a la ciutat, per valorar la seva possible reubicació i oferir així un millor servei als seus usuaris.

El procediment, que s'ha dut a terme a tots els barris de la ciutat, consistia a detectar el vehicle, en aquest cas la bicicleta o restes d'ella (un quadre, una roda...), i col·locar-li un adhesiu per advertir al seu propietari. L'acció es documentava mitjançant una fotografia i s'introduïa al sistema informàtic de la Policia Local, per fer constar la infracció (abandonament de vehicle a la via pública) Passat un termini mínim de set dies, si la bicicleta estava en les mateixes condicions, es retirava per part de la Grua Municipal i es traslladava al dipòsit municipal.

A partir d'ara es continuarà fent el control d'aquelles bicicletes que apareguin als estacionaments de bicicletes amb símptomes d'abandonament i es procedirà tal com s'ha fet durant la campanya.

 
 

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic, Seguretat i prevenció
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració