Menú

El programa Treball als Barris continua creixent amb tres nou projectes adreçats a les persones residents al Nucli Antic

Comparteix:
10/03/2023 13:23

Impulsats per l'IMET, tenen com a objectiu afavorir la inserció sociolaboral de les persones aturades, alhora que es fan accions de dinamització del barri

L'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) impulsa tres nous programes, dins el Projecte Treball als Barris, adreçat a les persones residents al barri del Nucli Antic de Vilanova i la Geltrú, que estiguin en situació d'atur o que vulguin millorar la seva situació laboral.

El programa, del Servei d'Ocupació de Catalunya, manté el dispositiu d'inserció sociolaboral, encetat a finals de 2021, que té per objectiu donar resposta a les necessitats individuals dels participants per a la millora de la seva inserció al mercat laboral d'una manera flexible i adaptada als objectius de cada persona.

Ara, el programa fa un pas més amb l'impuls de tres nous projectes d'experienciació laboral amb els quals s'ofereixen serveis i activitats de dinamització i millora del barri.


Planta't. Dinamització i cohesió social a través de l'horticultura ecològica

A finals d'aquest mes de març s'iniciarà el projecte Planta't, que neix amb l'objectiu d'oferir als veïns i veïnes del Nucli Antic activitats, tallers, formacions i assessoraments sobre horticultura ecològica i iniciatives relacionades amb la sostenibilitat i la sobirania alimentària. Amb l'ajuda d'un/a Dinamitzador/a agrari/ària tots aquells residents que vulguin fer un cultiu de balcó o terrat, que vulguin adquirir coneixements per poder realitzar una horta a terra o que vulguin col·laborar en una horta comunitària tindran aquest servei de manera gratuïta fins a finals de setembre.

També es farà una activitat d'horticultura terapèutica amb les persones residents i usuaris del centre de dia Els Josepets, on es treballarà en els horts alçats que disposa el centre. Paral·lelament, a l'horta del torrent de la Pastera que disposa Càritas i que proveeix d'aliments l'ECONOMAT de Vilanova i la Geltrú, es faran accions de suport, assessorament i tallers d'horta en terra.

En Companyia. Acompanyament a persones en situació de dependència o soledat no volguda  (abril – octubre 2023)

El projecte té dos vessants. D'una banda, oferir a les persones grans, en situació de dependència o soledat no volguda del barri un servei d'acompanyament gratuït fora del domicili donant suport a les persones en la realització de les tasques de la vida diària com anar a comprar, visites mèdiques, perruqueria... o aquelles que siguin d'oci i que afavoreixin la socialització i cohesió al barri. Per fer el servei l'IMET contractarà durant un període de sis mesos un integrador/a social, que coordinarà el projecte, i dues persones que faran les funcions d'acompanyament, i que han de ser necessàriament residents al Nucli Antic.

La segona part del projecte és la implantació d'una xarxa RADAR al barri que permeti la creació d'un teixit comunitari per a la detecció d'aquelles persones que viuen soles o que es troben en situació vulnerable. Aquesta xarxa estarà formada per aquells veïns i veïnes, farmàcies, comerços, serveis, agents socials del barri i voluntariat que vulguin formar part. La implantació de la xarxa RADAR e es realitzarà a través d'un integrador/a social que farà tasques de coordinació i el servei d'acompanyament.

Manteniment i reparació d'escoles municipals 

La tercera de les novetats del programa Treball als Barris és el projecte de manteniment i reparació a les escoles municipals, amb el qual es vol millorar l'ocupabilitat de persones en situació d'atur, que vulguin adquirir experiència laboral en l'àmbit de la consergeria i el polimanteniment. El projecte, que començarà a finals d'abril i finalitzarà a l'octubre, possibilitarà la contractació de tres operaris, necessàriament residents al Nucli Antic, per fer tasques de manteniment a les escoles que tenen incidència al barri.

Les persones interessades a participar en qualsevol dels projectes del Treball als Barris o que vulguin més informació han de contactar a través del correu electrònic: treballalsbarris@imet.cat o bé adreçar-se personalment a les dependències de l'IMET

 

  • Des de l'any 2007 Vilanova i la Geltrú està inclosa en la Llei de Barris que promou la Generalitat de Catalunya a través del Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic (PINA). La Llei de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen atenció especial té com a objectiu la rehabilitació integral de barris per augmentar la cohesió social i millorar les condicions dels ciutadans residents en aquestes àrees.
  • El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) mitjançant el Projecte Treball als barris dóna suport de manera prioritària als barris i a les àrees urbanes que formen part de la Llei de Barris i que, per les seves característiques, requereixen una atenció especial de l'Administració per millorar-les des del punt de vista ocupacional, social i econòmic, amb l'objectiu de contribuir a l'equilibri social i territorial català.

 

 

 

Nucli Antic

Nucli Antic

Horticultura ecològica

Horticultura ecològica

Acompanyament

Acompanyament

Escola l'Arjau

Escola l'Arjau

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació, Entitats, Serveis a les persones, Treball
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració