Menú

La Companyia de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül rebrà aquest dijous el Diploma de Ciutat, que atorga l'Ajuntament de VNG

Comparteix:
27/02/2023 8:29

Durant el lliurament, que es farà a la Casa d'Empara, es presentarà el volum número 43 de la col·lecció Retrat, dedicat a Magdalena Miró i Alegret

Aquest dijous 2 de març es farà a la capella de la Casa d'Empara l'acte de lliurament del Diploma de la Ciutat a les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, que concedeix l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

La Mesa d'Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú va demanar a l'Ajuntament la concessió d'aquesta distinció a l'orde religiós que, durant més de cent quaranta anys, ha atès de forma voluntària centenars de persones sense recursos.

La Casa d'Empara es va fundar l'any 1875, gràcies al llegat que va deixar en morir Magdalena Miró, qui va deixar escrit que fossin les Filles de la Caritat les que s'encarreguessin del funcionament del centre. El febrer de 2019 la comunitat religiosa va posar fi a la seva prestació a la Casa d'Empara i la seva presència a la ciutat.

L'acte de lliurament del Diploma de la Ciutat servirà també per presentar el volum número 43 de la col·lecció municipal de petites biografies de personatges il·lustres de la ciutat Retrat, dedicat precisament a la fundadora de la Casa d'Empara, Magdalena Miró i Alegret, i escrit per l'historiador i Medalla de la ciutat Francesc Xavier Puig Rovira.

Magdalena Miró i Alegret

Magdalena Miró i Alegret va néixer a Vilanova i la Geltrú el 1793 i va morir l'any 1872. És el personatge més antic a qui se li ha dedicat un volum de la col·lecció, i és la sisena dona que el protagonitza dels quaranta-tres publicats fins al moment. Magdalena Miró ha passat a la història gràcies al llegat de la seva fortuna personal amb el qual va fer possible la creació de la Casa d'Empara.

Fundació Casa d'Empara

Fundació Casa d'Empara

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol, Gent gran, Salut, Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració