Menú

La consellera d'Economia ha presentat a VNG els pressupostos de la Generalitat per la Vegueria Penedès

Comparteix:
15/02/2023 14:50

Olga Arnau reclama a Natàlia Mas una millor inversió al Garraf

La consellera d'Economia, Natàlia Mas, ha presentat avui a VNG els pressupostos de la Generalitat per aquest any 2023 a la vegueria del Penedès. L'administració catalana preveu invertir 86,5 milions d'euros a l'Alt Penedès, l'Anoia, el Baix Penedès i el Garraf. Mas afirmat que la inversió en el conjunt la vegueria "creix de forma substancial, de fet creix un 20% respecte a l'any passat", tenint en compte que l'augment a tot Catalunya és del 7%.

L'alcaldessa de VNG, Olga Arnau, s'ha mostrat satisfeta per l'increment global de la inversió a la vegueria, però ha expressat el seu malestar per les xifres concretes al Garraf. "Hauríem desitjat una millor inversió, és la proclama d'un territori que necessita que no se'l deixi enrere". A la comarca la Generalitat preveu inversions per valor d'11 milions d'euros. Les més destacades són 4 milions d'euros per l'Hospital Residència Sant Camil, 2,2 milions d'euros per construir 86 habitatges a Sant Pere de Ribes, 1,7 milions per la nova construcció de l'Institut Escola a Sant Pere de Ribes, i 720.000 € per obres de millora i reposició al Consorci Sanitari Alt Penedès i Garraf.

En la trobada prèvia a la presentació, Olga Arnau ha posat sobre de la taula de la consellera d'Economia un seguit de reivindicacions del territori, com la revisió de la tarifació del transport públic i la supressió dels peatges de la C-32. L'alcaldessa li ha mostrat a Natàlia Mas els greuges que Vilanova i la Geltrú i el Garraf pateixen pel que fa a les inversions des de 1995. "Malauradament, quedem els penúltims de les comarques del país, continuem sent una comarca oblidada" diu Arnau.

El delegat territorial del Govern al Penedès, David Alquézar, que ha intervingut també en la presentació dels pressupostos, ha volgut destacar "especialment les inversions hospitalàries i en atenció primària" a la vegueria i ho ha vinculat amb el "compromís de la creació de la nova regió sanitària del Penedès d'aquí a pocs mesos".

L'acte de presentació s'ha fet a Neàpolis, amb la presència d'una representació política, social i econòmica del Penedès. Abans de la presentació la consellera d'Economia ha estat a l'Ajuntament de VNG on ha signat al llibre d'honor.

La consellera d'Economia, Natàlia Mas, presentant els pressupostos 2023 a Neàpolis

La consellera d'Economia, Natàlia Mas, presentant els pressupostos 2023 a Neàpolis

L'alcaldessa, Olga Arnau, ha reclamat més inversió al Garraf

L'alcaldessa, Olga Arnau, ha reclamat més inversió al Garraf

El delegat del govern al Penedès, David Alquézar, ha avançat la creació de la regió sanitària de la vegueria

El delegat del govern al Penedès, David Alquézar, ha avançat la creació de la regió sanitària de la vegueria

La consellera ha signat el llibre d'honor de VNG

La consellera ha signat el llibre d'honor de VNG

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració