Menú

L'Aula Gastronòmica del Mercat del Centre oferirà activitats sobre cuina local i productes de proximitat

Comparteix:
09/02/2023 14:09

Gessamí Caramés, Xavier Mestres i Eric Montes apadrinaran el nou espai

El Mercat del Centre, 11 de Setembre, estrena demà divendres L'Aula Gastronòmica. Es tracta d'un espai dedicat a la divulgació dels productes de proximitat i de la gastronomia local on es duran a terme tallers, xerrades i demostracions.

La pastissera i presentadora de TV Gessamí Caramés serà una de les padrines de l'Aula, juntament amb els cuiners vilanovins Xavier Mestres i Eric Montes.

El regidor de Mercats, Jaume Carnicer, explica que l'objectiu de l'aula és “poder tenir un espai per donar-li un valor afegit als nostres productes del mercat i un espai on poder fer pedagogia”. L'Aula està ubicada en un lateral del mercat, i equipada amb material de cuina i mobiliari per facilitar la participació a les activitats. L'espai està a disposició dels paradistes, de les escoles i centres educatius així com de les entitats de la ciutat.

L'Aula gastronomia seguirà amb els tallers que ja es fan habitualment al mercat, dotant-los d'un espai més adequat, i ampliarà el calendari de propostes. El regidor destaca, per exemple, els tallers de cuina d'aprofitament, per lluitar contra el malbaratament alimentari. “És important conscienciar a les persones que les restes que ens queden a vegades poden servir per altres coses” remarca Jaume Carnicer, “les dades són preocupants, un terç dels aliments que es produeixen al món acaben llençats a els escombraries”.

A més de tallers de reaprofitament també és previst fer classes de cuina vilanovina, cuina d'arreu del món, degustacions i xerrades sobre alimentació saludable,

El disseny de l'espai està inspirat en els treball de l'alumnat de Projectes i Direcció d'Obres de Decoració de l'EMAID (l'Escola Municipal d'Art i Disseny): Lorena Ardila, Mireia Anés, Gemma Guasch, Rosa Curiel, Gabriel Peredo, Anna Nakrou, Judit Molina, Andrea Navarro, Maya Di Maula, Estela Ramírez i Lluc Marí. La professora que ha guiat tot el procés ha estat Alícia Soler Orcal.

l'Aula Gastronòmica al Mercat del Centre

l'Aula Gastronòmica al Mercat del Centre

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Mercats
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració