Gessamí Caramés, Xavier Mestres i Eric Montes apadrinaran el nou espai
El Mercat del Centre, 11 de Setembre, estrena demà divendres L'Aula Gastronòmica. Es tracta d'un espai dedicat a la divulgació dels productes de proximitat i de la gastronomia local on es duran a terme tallers, xerrades i demostracions.
La pastissera i presentadora de TV Gessamí Caramés serà una de les padrines de l'Aula, juntament amb els cuiners vilanovins Xavier Mestres i Eric Montes.
El regidor de Mercats, Jaume Carnicer, explica que l'objectiu de l'aula és “poder tenir un espai per donar-li un valor afegit als nostres productes del mercat i un espai on poder fer pedagogia”. L'Aula està ubicada en un lateral del mercat, i equipada amb material de cuina i mobiliari per facilitar la participació a les activitats. L'espai està a disposició dels paradistes, de les escoles i centres educatius així com de les entitats de la ciutat.
L'Aula gastronomia seguirà amb els tallers que ja es fan habitualment al mercat, dotant-los d'un espai més adequat, i ampliarà el calendari de propostes. El regidor destaca, per exemple, els tallers de cuina d'aprofitament, per lluitar contra el malbaratament alimentari. “És important conscienciar a les persones que les restes que ens queden a vegades poden servir per altres coses” remarca Jaume Carnicer, “les dades són preocupants, un terç dels aliments que es produeixen al món acaben llençats a els escombraries”.
A més de tallers de reaprofitament també és previst fer classes de cuina vilanovina, cuina d'arreu del món, degustacions i xerrades sobre alimentació saludable,
El disseny de l'espai està inspirat en els treball de l'alumnat de Projectes i Direcció d'Obres de Decoració de l'EMAID (l'Escola Municipal d'Art i Disseny): Lorena Ardila, Mireia Anés, Gemma Guasch, Rosa Curiel, Gabriel Peredo, Anna Nakrou, Judit Molina, Andrea Navarro, Maya Di Maula, Estela Ramírez i Lluc Marí. La professora que ha guiat tot el procés ha estat Alícia Soler Orcal.