Menú

VNG celebra el Dia Internacional del Voluntariat amb una jornada d'agraïment als voluntaris i voluntàries

Comparteix:
02/12/2022 12:43

S'ha fet èmfasi en la importància d'aquesta tasca en el marc de l'ampli teixit associatiu de la ciutat

El 5 de desembre és el Dia Internacional del Voluntariat, i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha organitzat, un any més, una jornada d'agraïment i reconeixement a les voluntàries i voluntaris amb un acte a l'Auditori Eduard Toldrà.

L'acte ha de servir també per ampliar la participació de persones en el voluntariat, i especialment en l'àmbit social. És una acció de sensibilització per difondre els projectes socials de la nostra ciutat, així com tots els valors que aporta la tasca voluntària.

El regidor de l'Oficina d'Entitats, Adrià Guevara, ha obert l'acte recordant que “cal agrair la tasca que fan les persones voluntàries el Dia Internacional del Voluntariat i la resta de dies de l'any, perquè gràcies a ells construïm una ciutat millor pels qui hi vivim".

L'Oficina d'Entitats - Punt de Voluntariat de l'Ajuntament organitza la jornada per donar a conèixer la importància del voluntariat, amb la col·laboració de la Mesa d'entitats i la resta d'entitats de voluntariat de la ciutat. Enguany la celebració s'ha obert a totes les entitats de la ciutat, tinguin o no voluntariat, perquè la clau pel bon funcionament i la continuïtat de les entitats sense ànim de lucre és el treball desinteressat dels seus socis i sòcies.

Com diu el regidor, "el paper de les entitats és clau per fer xarxa i comunitat, i per això sempre estem contents de treballar amb elles per ajudar-les i de rebre-les en actes com aquest".

La celebració del Dia del Voluntariat ha servit per fer el lliurament de premis i diplomes del 3r concurs de fotografia “Capta el Voluntariat”, adreçat a les entitats, i s'ha inaugurat l'exposició dels treballs presentats al concurs al vestíbul de l'Auditori. La jornada de celebració ha comptat també amb una actuació del grup de teatre de l'Associació d'Oci Inclusiu del Garraf Vilanova Actua amb el títol “Un regal” de l'entitat Vilanova Actua; el monòleg còmic “Un dia amb el Marc”, del creador Marc Buxaderas, responsable del projecte “Posa un discapacitat a la teva vida”; l'actuació del grup de cant del Club Social Garraf de l'entitat ATRA; i la projecció dels vídeos dels testimonis Antoni Esteve i Carlota González, elaborats per Canal Blau.

3r Concurs fotogràfic Capta el voluntariat

Es tracta d'una acció de sensibilització per a donar a conèixer els projectes de voluntariat de la ciutat a través de la fotografia. Aquest concurs, que compta amb el suport de la Federació Catalana de Fotografia, vol transmetre el valor del voluntariat mostrant instants solidaris tan habituals com importants.

Després del vestíbul de l'Auditori, la mostra es podrà gaudir de manera itinerant als mercats i centres cívics de la ciutat: al Mercat del Centre del 19 de desembre al 9 de gener, al Centre Cívic Mar del 10 al 23 de gener, al Centre Cívic La Geltrú del 30 de gener al 12 de febrer, al Centre Cívic Sant Joan del 20 de febrer al 6 de març, al Centre Cívic La Collada-Els Sis Camins, del 13 al 23 de març, al Centre Cívic Molí de Vent del 27 de març al 5 d'abril, al Casal Municipal de la Gent Gran del 10 al 23 d'abril, i al Mercat de Mar del 2 al 16 de maig.

L'Oficina d'entitats - Punt del Voluntariat

Amb la voluntat de ser al costat d'entitats i voluntariat, ara farà 4 anys l'Ajuntament va crear l'Oficina d'Entitats-Punt de Voluntariat, des d'on s'ofereix formació, assessorament i acompanyament tant a entitats com a persones que tenen interès en fer voluntariat i estan implicades en projectes de la ciutat.

En aquest temps, prop d'un miler de persones han participat en les més de 50 formacions que s'han organitzat, s'han respost més de 700 consultes d'entitats, i 325 persones han passat pel Punt de Voluntariat. 

Tota la informació sobre l'Oficina d'Entitats – Punt de Voluntariat a la seva web

Aquests dies, amb motiu del 5 de desembre com a Dia Internacional del Voluntariat, l'Ajuntament agraeix la tasca de les persones voluntàries amb 12 pancartes amb un gran “Gràcies” a les façanes d'entitats i equipaments municipals.

L'acte es va fer dijous a l'Auditori Eduard Toldrà

L'acte es va fer dijous a l'Auditori Eduard Toldrà

Marc Buxaderas va fer un monòleg sobre discapacitat

Marc Buxaderas va fer un monòleg sobre discapacitat

Actuació del grup de cant del Club Social Garraf de l’entitat ATRA

Actuació del grup de cant del Club Social Garraf de l’entitat ATRA

Els guanyadors i guanyadores del concurs Capta el Voluntariat

Els guanyadors i guanyadores del concurs Capta el Voluntariat

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Entitats, Participació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració