Menú

L'Ajuntament vol facilitar la tramitació del bo social elèctric en les llars on viuen persones amb dependència

Comparteix:
28/11/2022 10:30

Es tracta d'una campanya per a què més persones tinguin informació i puguin accedir a aquests beneficis

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú està enviant una carta als domicilis on viuen persones amb graus 2 i 3 de dependència reconeguda, oferint informació i suport en la tramitació del bo social elèctric.

L'Equip d'Atenció a la Dependència de Serveis Socials ha detectat que moltes llars candidates no tenen aquesta bonificació. Un cop identificades les llars on viu alguna persona amb grau 2 o 3 de dependència, s'ha començat a enviar per fases les aproximadament 800 cartes informatives.

Com explica el regidor d'Acció Social, Oriol Huguet, “el preu de la llum actual fa encara més necessari revisar les tarifes contractades i accedir a les bonificacions disponibles, i els graus 2 i 3 de dependència són reconeguts en la valoració d'accés al bo com una circumstància que suma 8.106€ més per any al topall d'ingressos. Això fa que un bon nombre de famílies siguin candidates sense saber-ho”.

La carta, que es rep per correu certificat, ja inclou la documentació nominal que serà necessària en el tràmit i que pot emetre l'Ajuntament: el justificant de convivència, i el certificat de circumstàncies especials per accedir al bo social elèctric.

L'objectiu és que més persones tinguin informació i puguin accedir a aquests beneficis, de la manera més autònoma possible. És per això que s'ha contactat amb les empreses comercialitzadores d'electricitat que disposen d'oficina a la ciutat (Endesa, Naturgy i Iberdrola), per tal que facilitin els tràmits a la ciutadania que s'hi dirigeixi amb la documentació emesa pels serveis socials municipals.

La carta informa de manera clara i planera dels aspectes principals del recurs i de com sol·licitar-lo. A més, ofereix dos suports complementaris fonamentals: l'atenció personal d'una informadora que podrà aclarir dubtes i donar suport, i la disponibilitat d'un espai d'informació grupal amb totes les famílies que necessitin resoldre dubtes.

Un cop sol·licitat el descompte del bo social de la llum a la corresponent empresa subministradora, si aquest s'aprova, la factura elèctrica pot experimentar un descompte d'entre un 40 i un 80%. Per verificar si una llar té dret al bo social, cal comprovar que els ingressos sumats de totes les persones que hi viuen sumen un determinat límit d'ingressos, en funció del tipus d'unitat de convivència.

Si hi tenen dret, caldrà demanar el bo a l'empresa comercialitzadora, sempre que sigui de les que tenen aquesta bonificació pactada amb l'Estat (Naturgy, Endesa, Iberdrola, Repsol, Baser i Corenergético). Es pot fer presencialment, via web o per correu electrònic. Tota la informació del tràmit online en aquesta web

Les persones que necessitin ajuda amb el tràmit poden anar els dimarts a les 10 a la sala d'actes de la Plataforma Centre Multiserveis amb una factura de llum. També poden escriure un correu electrònic a ssocials@vilanova.cat, o trucar al telèfon 93 8140000, extensió 3420.

En el cas de les llars més vulnerables, amb persones dependents que viuen soles sense xarxa de suport, l'equip de professionals de Serveis Socials trucarà per ajudar-les a fer el tràmit amb el suport que sigui necessari.

L'Ajuntament organitza sessions grupals d'assessorament energètic

L'Ajuntament organitza sessions grupals d'assessorament energètic

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració