Menú

Treballar per a una inclusió social i comunitària, motiu de la X Jornada per a la Inclusió Social

Comparteix:
16/11/2022 14:27

L'expert en sociologia i educació social Fernando Fantova lidera aquesta jornada de treball

Més d'una seixantena de professionals i tècnics de la comarca que treballen en algun àmbit de l'atenció i acció comunitària s'han trobat aquest dimecres en la desena edició de la Jornada per a la Inclusió Social.

Sota el títol ”En recerca d'un sentit comunitari”, la jornada de treball ha omplert la sala d'actes de la biblioteca municipal Armand Cardona, organitzada per la Regidoria d'Acció Social i VNG Inclusió.

Els professionals dels àmbits del treball social comunitari, sociosanitari i del tercer sector han participat en un col·loqui per a una inclusió social i comunitària a Vilanova i la Geltrú amb Fernando Fantova, llicenciat en filosofia i ciències de l'educació, màster en gestió i desenvolupament de recursos humans i doctor en sociologia i ciències polítiques. Fantova, gran coneixedor del treball comunitari, exerceix des de mitjans dels noranta com a consultor independent sobre intervenció, gestió i política social a Espanya i a l'Amèrica Llatina.

Oriol Huguet, regidor d'Acció Social i VNG Inclusió, s'ha mostrat molt satisfet per recuperar la Jornada, “una activitat que és un punt de trobada per parlar de temes que afecten la ciutat i ens permeten treballar per la ciutat que volem”.

Sobre el motiu de la jornada, Huguet ha destacat que “Vilanova i la Geltrú és de les pioneres en aquest sentit, fa temps que treballem amb aquesta visió de construir espais comunitaris, tant de debat amb la població, com a nivell de xarxa professional. La trobada d'avui referma aquest compromís de treballar en aquest sentit comunitari”.

La inclusió social i el treball comunitari han estat els eixos de la trobada, que ha servit per fer xarxa des de la co-construcció de coneixements, experiències i possibilitats, que han enriquit el diàleg definint què és la comunitat, quin procés conforma la creació d'aquesta comunitat, i com cal treballar-hi.

Des de serveis socials es vol potenciar la dimensió comunitària en el model d'intervenció, en una societat canviant en la que cal apostar per la necessitat d'enfortir l'acció comunitària i la prevenció com a palanques de canvi que permetin assolir els nous reptes que es plantegen.

La Jornada s'ha celebrat a la biblioteca Armand Cardona Torrandell

La Jornada s'ha celebrat a la biblioteca Armand Cardona Torrandell

La cap d'Acció Social Marta Rovira, el regidor Oriol Huguet i Fernando Fantova

La cap d'Acció Social Marta Rovira, el regidor Oriol Huguet i Fernando Fantova

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Entitats, Infància, Joves, Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració