Menú

El punt d'atenció a la salut emocional de l'Oficina Jove amplia l'horari

Comparteix:
21/09/2022 14:15

El servei gratuït Parla'n podrà atendre la demanda d'orientació, informació i atenció a joves d'entre 12 i 29 anys

L'Oficina Jove Garraf ha ampliat aquest setembre l'atenció presencial a l'assessoria d'atenció psicològica i emocional “Parla'n”. Així, aquest servei d'orientació, informació i atenció a problemes de benestar emocional i salut mental per a joves d'entre 12 i 29 anys passarà de funcionar 17 hores setmanals a 35, podent doblar les hores d'atenció directa a joves fins a un total de 20 setmanals.

El regidor de Joventut ha destacat la importància de tenir cura del benestar emocional del jovent, especialment castigat per la pandèmia, i s'ha mostrat molt satisfet perquè “Amb els mesos que portem amb el Parla'n en marxa hem vist que és un servei molt demandat pels joves, i s'estaven acumulant llistes d'espera importants. Ara podrem arribar a més usuaris, oferint atenció presencial cada dia de dilluns a divendres: cinc matins i dues tardes”.

L'ampliació s'ha pogut dur a terme a través d'una de les subvencions de la Diputació de Barcelona per al benestar emocional, amb una aportació de 85 mil euros per al programa “Escolta jove”.

L'espai Parla'n ofereix orientació, informació i atenció a problemes de benestar emocional i salut mental a joves d'entre 12 i 29 anys. És un espai d'intimitat, proper a adolescents i joves, on es poden adreçar de manera confidencial i gratuïta quan presentin alguna dificultat en aspectes com l'alimentació, el son, el comportament, comunicació i llenguatge, aprenentatge (dislèxia, TDA, TDAH,...) aspectes psicosomàtics (dolors o malestars físics que tenen un origen psicològic), o de l'estat d'ànim.

Qualsevol noi o noia que ho necessiti podrà trobar un espai obert per poder parlar i compartir, on se l'escoltarà sense fer judicis de valor. Poder optar a un recurs proper d'escolta i ajuda en un servei com l'Oficina Jove, obert a tothom entre els 12 i els 29 anys, pot ajudar moltes persones a trobar eines que els permetin evitar malestar, gestionar més eficientment les emocions, i resoldre situacions que es fan difícil abordar en solitari. La psicòloga que atén el servei pot derivar els casos de més gravetat a serveis especialitzats, ja que fa un treball en xarxa per derivar i acompanyar als recursos que es considerin adients o necessaris (educatius, treball, oci, atenció primària, salut mental, serveis socials, etc.).

El servei s'ubica a l'Oficina Jove Garraf, a l'espai TOC del carrer de Sant Sebastià. Per concertar cita cal contactar per whatsapp al 692 877 740, o bé per correu electrònic a parlan@grupatra.org.

El punt Parla'n està ubicat a l'Oficina Jove, a l'espai TOC

El punt Parla'n està ubicat a l'Oficina Jove, a l'espai TOC

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Joves, Salut
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració