Menú

La Unitat de Serveis Municipals s'aboca en una Festa Major que ha durat més de 3 setmanes

Comparteix:
10/08/2022 14:36

El muntatge i desmuntatge d'actes com el castell de focs o el Vot del Poble ha requerit una minuciosa organització

Preparar una Festa Major com la de Vilanova i la Geltrú requereix d'una organització molt acurada. La Pabordia i les entitats vinculades a la festa organitzen les activitats multitudinàries al carrer, i per a que es duguin a terme amb les millors condicions de seguretat i les millors possibilitats de gaudi cal fer un important esforç en el muntatge d'infrastructures.

La Unitat de Serveis Municipals treballa des dels dies previs i els dies posteriors en el muntatge i desmuntatge d'escenaris i l'adequació de tots els espais de la festa. I és que el suport de la USM és bàsic per al bon funcionament de la festa, especialment en un any en que hi ha hagut la celebració de diversos actes a la vegada.

Entre les tasques més laborioses destaquen el muntatge i desmuntatge de tots els elements que garanteixen la seguretat del castell de focs de vigília o del Vot del Poble. L'adequació dels quadres elèctrics de la ciutat a cadascun dels actes és fonamental. I també cal tenir en compte l'organització d'actes en espais com el mateix Ajuntament o els museus de la ciutat.

Els treballadors de la brigada municipal munten i desmunten aquests dues diversos escenaris i entarimats, col·loquen casetes en diversos espais on s'organitzen actes, com la Festa Major d'Entitats, i també col·loquen una gran quantitat de tanques, que  s'han de moure d'un espai a un altre en funció de les necessitats.

Pel que fa a les cadires, la simultaneïtat d'actes ha fet que se'n necessitessin més aquest any, i se n'ha demanat de reforç a l'Ajuntament de Vilafranca.

També és bàsica la feina de senyalització d'estacionaments i d'espais per fer la ciutat més apta i facilitar que tothom pugui gaudir dels actes de Festa Major. Retirar els aparcabicis, les jardineres i els bancs d'espais com la plaça de la Vila o la de les Cols, per poder celebrar actes com el Correfoc, la diada castellera o la Cercavila de l'Imaginari és feina de la USM, que retira també altres possibles entrebancs per a les cercaviles, com les cadenes de la plaça de Sant Antoni.

La brigada municipal s'encarrega de portar la senyera fins al monument a Francesc Macià, des d'on la Pabordia la porta fins al campanar de Sant Antoni on queda penjada durant tota la Festa Major. I del trasllat del material de la Cercavila de l'Imaginari, o de les caixes d'aigua per avituallament dels participants a la festa, o de col·locar els sacs de sorra i pesos pel llançament dels morterets.

Les taules, les pilones i els bidons que fan de paperera també són cosa de la Unitat de Serveis Municipals, que enguany ha construït una peana per a la Verge de les Neus.

Aquesta setmana, un cop acabada la Festa Major, estan desmuntant les infrastructures que quedaven i ja treballen en el muntatge de la Festa Major de La Geltrú i del Tacó.

La Festa Major no es podria dir a terme sense el suport de la brigada

La Festa Major no es podria dir a terme sense el suport de la brigada

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració