Menú

Més de 20 dies d'actes tradicionals, concerts, espectacles i un bon grapat d'aniversaris de balls i entremesos han conformat la Festa Major 2022

Comparteix:
08/08/2022 19:34

La regidora de Cultura, Mercè Mateo, valora molt positivament la celebració de la festa d'enguany

La Festa Major de Vilanova i la Geltrú tanca l'edició del 2022 amb la satisfacció d'haver pogut oferir a la ciutadania i als visitants i forasters una de les festes més participades i carregades d'activitats dels darrers anys. En aquest sentit, la regidora de Cultura, Mercè Mateo, ha valorat molt positivament l'edició d'enguany. “Vilanova i la Geltrú s'ha omplert de festa, d'eufòria, de joia, de sentir el celebrar col·lectiu durant gairebé 20 dies amb aquesta Festa Major 2022, que ha estat memorable. No ha estat només per l'alta participació, una participació molt tranquil·la i molt cívica, sinó també per la qualitat de la seva programació”. Una programació, ha afegit, que ha estat molt cuidada i treballada al llarg d'un any per la Pabordia 2022, que passa amb excel·lència el seu mandat.

La regidora de Cultura ha afegit que “la Pabordia 2022 ens ha regalat una Festa Major exquisida, on hi ha hagut una infinitat d'actes, molt equilibrats, en els que hi ha hagut arts visuals i plàstiques, concerts de gairebé tots els estils, on s'han pogut veure també espectacles per a totes les franges d'edat”. La majoria d'actes han estat gratuïts, una aposta clara per portar la cultura al carrer per al gaudi de tothom.

Dintre de la programació de la festa hi han tingut un lloc destacat les celebracions de diferents aniversaris de balls i entremesos, que han omplert de cercaviles extraordinàries carrers i places, acompanyades amb la tradicional olor d'alfàbrega i pólvora i del so dels tabals.

Mercè Mateo també ha volgut agrair el comportament cívic de tota la ciutadania “doncs hem viscut una Festa Major prou tranquil·la. Hem lamentat algun que altre incident. I el que sí hem lamentat ha estat l'incident ocorregut dintre del marc d'una de les cercaviles amb un incendi inesperat”.

En aquest sentit, la nit del 4 d'agost, l'equip del Punt Lila va intervenir a la plaça del Port en casos reportats d'agressions per possibles punxades.

Sigui com sigui, Vilanova i la Geltrú s'ha tornat a omplir de festa “i no només exercint com a capital de comarca sinó també, m'atreviria a dir, exercint de capital de la vegueria”, ha conclòs Mateo, per la molta afluència de públic de les diferents poblacions veïnes que ens han visitat, més enllà de la comarca del Garraf. “Hem viscut una Festa Major amb majúscules”. La regidora de Cultura ha agraït la feina feta per la Pabordia 2022, esmentant també , el suport de tot l'equip humà de l'Ajuntament.

La Festa Major 2022 acaba amb un bablanç molt positiu d'activitats i participació

La Festa Major 2022 acaba amb un bablanç molt positiu d'activitats i participació

Mercè Mateo, regidora de Cultura

Mercè Mateo, regidora de Cultura

Pabordia 2022

Pabordia 2022

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració