Menú

L'Ajuntament ampliarà el projecte d'atenció a les persones sense llar

Comparteix:
25/07/2022 14:18

La Fundació Sant Antoni Abat cedeix l'ús d'un solar per encabir els mòduls de pernoctació i afegir altres serveis

El passat mes d'abril l'Ajuntament va anunciar millores als mòduls per a les persones sense llar, que inclouen un seguiment dels usuaris i usuàries de l'espai per oferir-los una atenció més ajustada a les seves necessitats.

Amb l'objectiu d'oferir solucions al problema del sensellarisme, el Patronat de la Fundació Sant Antoni Abat ha cedit un espai de 400 metres quadrats a l'Ajuntament. Aquesta setmana s'ha signat el conveni de cessió temporal d'ús a títol gratuït del solar ubicat al carrer dels Horts número 29, on s'instal·larà els mòduls d'acollida.  

El regidor d'Acció Social, Jaume Aliaga, ha explicat que ara s'està “treballant el projecte per definir els seus usos, que ajudarà als usuaris a superar les diferents fases per la seva reintegració social i laboral. Serà un espai que s'adapti a les necessitats del col·lectiu, polivalent, on es pugui dinar, hi hagi bugaderia, dutxes, lavabos, i guixetes per deixar els seus objectes personals i animals de companyia”.

L'objectiu és que les persones usuàries, que podran ser fins a 24, segueixin un pla d'atenció individualitzat per part de professionals dels serveis socials municipals, per poder treballar la seva reinserció social i laboral, de manera que puguin sortir de la situació de sensellarisme.

Per tal de dur a terme aquest servei, l'Ajuntament presentarà una sol·licitud a una línia de subvenció dels fons europeus NEXT GENERATION EU destinada a la inversió per a nous centres residencials i d'atenció diürna i a la remodelació de centres ja existents.

El conveni de cessió té una durada inicial de dos anys, prorrogables a dos anys més.

El solar disposa de 400m2 per encabir nous mòduls

El solar disposa de 400m2 per encabir nous mòduls

Estat actual de solar

Estat actual de solar

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració