Menú

El dispositiu de Sant Joan ha vetllat per la seguretat i la neteja aquesta nit i matinada

Comparteix:
24/06/2022 10:52

La façana marítima i els punts on s'han celebrat revetlles ja han retornat a la normalitat a primera hora

Les platges de Vilanova i la Geltrú estaven netes i a punt per rebre els primers banyistes aquest matí a primera hora, després d'haver estat un dels escenaris que han concentrat més festes durant la nit de Sant Joan. La ciutat ha viscut una nit festiva, sense restriccions per la pandèmia des de 2019, i no s'han produït incidents destacats.

El servei municipal de neteja viària, del qual és responsable la Companyia d'Aigües de Vilanova i la Geltrú, ha comptat durant tota la nit amb un dispositiu d'una cinquantena d'operaris que han treballat en diferents torns. Des de mitjanit un equip de persones han estat fent neteja manual a les platges per facilitar la tasca de recollida. Ja a la matinada s'ha realitzat la neteja general, així com un reforç en aquells espais i places que han acollit revetlles. 

Es detecten 8 positius d'alcohol i drogues

El dispositiu especial de seguretat ciutadana coordinat per la Policia Local i els Mossos d'Esquadra ha estat fent reforç de vigilància en els punts de més concentració de persones durant la revetlla. Tal com s'havia previst, a les 23 h es van tallar els accessos a la façana marítima i no es van reobrir fins a les 2.30 h, quan l'afluència de vianants ja havia minvat, excepte al Dic de Ponent. 

D'altra banda, la Policia ha realitzat controls d'alcoholèmia en dos punts de circulació, en els quals s'han detectat 6 positius d'alcohol i 2 de drogues. Així mateix, ha calgut actuació policial en alguns incidents a la façana marítima, per exemple s'ha intervingut en un grup de menors que duien una navalla i s'ha col·laborat també amb els Mossos en una baralla que s'ha produït a la matinada al parc de Ribes Roges. El Servei d'Emergències Mèdiques ha atès una persona en estat etílic.

En altres punts de la ciutat, durant la nit la Policia Local ha estat alertada també per una crema de contenidors i una crema de cartrons, en les quals han actuat els Bombers, ha rebut denúncia de dos robatoris a l'interior de vehicles i ha detingut una persona per trencament de condemna.

41 persones han passat pel Punt Lila

El Punt Lila del parc de Ribes Roges ha atès durant la nit i matinada 41 persones d'entre 16 i 35 anys, totes elles per informar-se sobre violències masclistes i LGTBIfòbiques. Una parella d'agents de convivència ha estat fent tasques de sensibilització i prevenció pel passeig Marítim, el parc de Ribes Roges i la rambla del Port, en coordinació amb el dispositiu especial de Protecció Civil i del Punt Lila de La Daurada. L'equip especialitzat no ha hagut d'atendre persones que haguessin patit o haguessin estat testimoni d'agressions sexuals a l'espai tranquil habilitat a l'Oficina de Turisme.

El Punt Lila municipal és un recurs informatiu i d'atenció a les violències masclistes en espais de concurrència pública. Juntament amb la campanya “Festes lliures i segures”, promoguda per la Regidoria de Convivència i Equitat aquest estiu, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú apel·la a la responsabilitat de tothom a l'hora de sortir de festa per poder gaudir d'un oci nocturn segur, i alhora prevenir i abordar agressions o conductes discriminatòries per raó de gènere o identitat sexual. El servei municipal de Punt Lila serà també als festivals de la ciutat aquest estiu.
 

S'ha reforçat la neteja als punts que han acollit revetlles

S'ha reforçat la neteja als punts que han acollit revetlles

La Policia ha controlat l'accés a la façana marítima

La Policia ha controlat l'accés a la façana marítima

El Punt Lila ha atès peticions d'informació

El Punt Lila ha atès peticions d'informació

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Convivència, Espai públic, Festa, Seguretat i prevenció
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració