Menú

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer projecta ampliar l'edifici i rehabilitar la casa de Santa Teresa

Comparteix:
17/06/2022 14:20

La directora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat visita la institució

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer té en projecte l'ampliació de l'edifici i la rehabilitació la casa de Santa Teresa per convertir-la en centre de visitants. L'actuació podria iniciar-se amb la celebració del bicentenari del naixement de Víctor Balaguer, a finals de l'any 2024.

La directora general de Patrimoni Cultural, Sònia Hernández, va ser ahir a Vilanova i la Geltrú i va visitar el museu. Hernández va voler conèixer de primera mà les actuacions que s'hi estan duent a terme ara mateix, com la renovació del sistema de climatització, i també projectes com la reorganització dels fons museístics a través del sistema Re-org.

La directora general creu que és "molt positiu el fet que els museus es renovin, que mirin al futur". Sònia Hernández considera que aquests equipaments "han de poder posar llums llargues, fer plans de futur i mantenir-se sempre al dia per poder continuar sent rellevants per les societats en què estan".

El regidor de Patrimoni Cultural, Jordi Medina, explica que "hem demanat a la Generalitat que ens ajudi a sufragar les despeses de la redacció del projecte executiu perquè el 2024 puguem començar aquestes obres d'ampliació del museu. Volem ampliar l'edifici històric perquè sigui simètric" afirma Medina, "volem rehabilitar la casa de Santa Teresa i volem fer també una nova obertura als jardins pel carrer del forn del Vidre.”

Els responsables del Museu Balaguer han demanat a Patrimoni Cultural col·laboració en aquest projecte. Sònia Hernández es mostra disposada a trobar "la manera com des de la Direcció General de Patrimoni podem sumar-nos al projecte i buscar vies de col·laboració i treballar plegats”.

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer està tancada temporalment des de mitjans de març per obres. L'actuació a dur a terme té un nivell de complexitat alt, ja que, per un costat, cal utilitzar tècniques constructives respectuoses amb l'edifici, que és un Bé Cultural d'Interès Nacional i, per l'altra, perquè cal desplaçar les obres d'art exposades a les sales per evitar que es malmetin amb les obres. La previsió és reobrir l'equipament a finals d'any, amb una nova organització de la col·lecció museística.

La directora general de Patrimoni Cultural, al Museu Balaguer

La directora general de Patrimoni Cultural, al Museu Balaguer

La casa de Santa Teresa es convertirà en centre d'acollida de visitants

La casa de Santa Teresa es convertirà en centre d'acollida de visitants

El museu està tancat per obres

El museu està tancat per obres

Consulta totes les notícies relacionades relacionades amb:

Museus
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració