Menú

La Defensora de la Ciutadania demana atenció en reptes com la bretxa digital, l'accés a l'habitatge o el compliment dels ODS

Comparteix:
13/06/2022 21:16

Núria Plana ha presentat al Consistori la memòria del 2021, on es manté la queixa ciutadana pel retard de resposta per part de l'administració

La Defensora de la Ciutadania de Vilanova i la Geltrú, Núria Plana, ha presentat avui davant del Consistori la memòria d'activitat del 2021. Com cada any, la Defensora ha exposat en un Ple extraordinari les principals demandes que li arriben de la ciutadania, així com una sèrie de recomanacions.

L'oficina de la Defensora de la Ciutadania ha gestionat el 2021 un total de 157 expedients, distribuïts en 134 consultes i 23 queixes. La principal queixa de ciutadans i ciutadanes continua sent el retard en la resposta d'instàncies i sol·licituds per part de l'administració, amb un total de 18 queixes. Les altres 5 han estat causades per la disconformitat amb la resposta municipal obtinguda. Pel que fa a les temàtiques dels expedients, els més freqüents són els talls de llum reiteratius, el retard en la implantació d'un bon sistema de recollida d'escombraries, o l'excés d'ocupació d'alguns espais públics que provoca dificultat de moviments i excés de soroll. 

La Defensora ha posat sobre la taula un toc d'alerta sobre la bretxa digital, que amenaça especialment d'exclusió a la gent gran, i també ha deixat palesa la seva preocupació per l'impacte de la pandèmia en tots els àmbits. Plana ha defensat positivament que a Vilanova i la Geltrú “es facilita l'empadronament a tothom”, alhora que ha remarcat l'accés a l'habitatge com un dels principals reptes.

Núria Plana ha indicat altres àmbits en què l'administració ha de posar atenció, com són la conciliació de l'oci amb el descans, “fer una ciutat més accessible” per a totes les persones amb capacitats diverses, o complir els objectius ODS pel 2030, “per tenir una ciutat més humana i amb més qualitat de vida”.

El conjunt del Consistori ha agraït a Núria Plana la tasca que porta a terme, així com el seu tarannà. L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha ressaltat la figura de la Defensora “per fer una administració millor i més propera a la ciutadania”. En la mateixa línia, el regidor de Participació Ciutadana, Enric Garriga, ha destacat “l'empatia” de Núria Plana com una de les seves grans qualitats i ha recordat que s'està treballant en una revisió del reglament per a l'elecció d'aquesta figura, que desenvolupa “una de les feines més importants que es fan a la ciutat”.

Així mateix, en nom de Som VNG, Jaunma Rodríguez ha reconegut la tasca de Plana “a Vilanova i fora de Vilanova, per la consolidació de les sindicatures de Catalunya”, i ha afegit, en referència a la revisió del reglament de la Defensora, que ha de ser una figura “triada per procés participatiu”. La portaveu de C's, Erika Quintero, ha manifestat que “l'Ajuntament continua sense respondre les instàncies en un temps prudencial” i ha demanat quin seguiment es fa de les consultes de la ciutadania.

Per part de JuntsxCat, Blanca Albà, ha destacat de la figura de la Defensora “l'apropament amb la ciutadania, anant als barris per oferir atenció descentralitzada”, mentre que des d'ERC el portaveu Jordi Medina ha agraït “la cara amable” que és la Defensora per a la ciutadania, ja que “a vegades el llenguatge i els procediments administratius són complexos”. En la mateixa línia, la regidora Teresa Llorens, en nom del PSC, ha afirmat, a partir de les reflexions de Núria Plana, que “ens preocupa com ha de ser l'administració del s. XXI, que tots volem que sigui propera i sense barreres, però no ho acabem de fer possible”.

Núria Plana ha agraït l'acompanyament del seu equip de treball per atendre la ciutadania. Podeu consultar la Memòria de la Defensora de la Ciutadania del 2021.

Núria Plana ha presentat la memòria d'activitat al Ple

Núria Plana ha presentat la memòria d'activitat al Ple

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol, L'Ajuntament, Participació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració