Menú

L'Ajuntament de VNG demana explicacions a Valoriza sobre el personal de neteja viària que ha donat de baixa aquesta setmana

Comparteix:
03/06/2022 8:47

Amb la internalització del servei, la Companyia d'Aigües ha subrogat 57 persones, però Valoriza ha donat de baixa de la Seguretat Social la totalitat del personal

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha reclamat explicacions a l'empresa Valoriza Servicios Mediambientales sobre la situació de les persones adscrites al servei de la neteja que no han estat subrogades per la Companyia d'Aigües, en el marc de la internalització del servei. Segons han informat els delegats del servei al govern municipal, des del 31 de maig Valoriza ha donat de baixa de la Seguretat Social tots els treballadors i treballadores de neteja viària, incloses les que no s'han subrogat amb la internalització.

Aquest fet comporta que aquestes persones actualment es trobin en una situació de desempara, ja que les deixa sense dret a sol·licitar la prestació d'atur. L'Ajuntament recorda a l'empresa que va ser comunicada formalment de la finalització de la prestació del servei de neteja viària, però en cap cas que la totalitat del personal seria subrogat per la Companyia d'Aigües.

Així mateix, l'Ajuntament recorda a Valoriza que la internalització no suposa l'obligatorietat de subrogar la totalitat de persones que prestaven el servei, i que en cap moment s'ha comunicat a l'empresa que la totalitat del personal seria subrogat per la Companyia d'Aigües. D'altra banda, l'empresa ha rebut l'acord del Consell d'Administració de la companyia amb el detall dels treballadors i treballadores que s'incorporaven a partir de l'1 de juny amb el canvi de gestió del servei.

Per tot plegat, l'Ajuntament reclama a l'empresa Valoriza responsabilitat sobre la greu situació dels seus treballadors i treballadores, i recorda que haver-los donat de baixa unilateralment de la Seguretat Social podria constituir una infracció de la normativa laboral.

El servei de neteja funciona amb gestió municipal des de l'1 de juny

El servei de neteja funciona amb gestió municipal des de l'1 de juny

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració