Menú

La Fira de Novembre ubicarà el teixit econòmic i el comerç local a la Rambla

Comparteix:
31/05/2022 14:26

L'exposició de cotxes es desplaça al parc de Baix-a-mar i l'espai enogastronòmic, a la plaça de les Neus

La Fira de Novembre 2022 recupera aquest any la presència total al carrer i canvia les ubicacions dels diferents sectors. La Rambla serà l'eix de la Fira, que destinarà el tram superior al comerç i al teixit econòmic de la ciutat. Els vehicles tindran la seva zona al parc de Baix-a-mar i l'espai enogastronòmic se situarà a la plaça de les Neus.

L'alcaldessa de VNG, Olga Arnau, ha explicat que “la redistribució dels diferents sectors respon a la voluntat de prioritzar l'espai de gaudi i de convivència per la ciutadania, seguint la filosofia del model de ciutat que prioritza l'espai públic per a les persones. Per aquest motiu”, avança Arnau, “s'ha desplaçat l'exposició de cotxes i s'ha reforçat la Rambla com a eix de tot el recinte expositiu”.

El regidor de Promoció Econòmica, Adrià Guevara, ha mostrat en un planell la ubicació de cadascun dels espais i ha destacat la ubicació del comerç local, “en aquest punt preferencial de la Rambla hi haurà tot el que és el teixit econòmic local. Creiem que han tingut dos anys molt complicats i que era important apostar perquè tinguessin aquest lloc preferencial”. Guevara reforça l'aposta per la reactivació econòmica “que estem intentant aplicar a la ciutat en tots els aspectes i totes les dimensions”.

A banda de l'espai enogastronòmic, a la plaça de les Neus també hi haurà un escenari. Fins a l'avinguda de Francesc Macià s'ubicaran els establiments locals. A l'alçada del carrer Col·legi hi haurà les entitats de la ciutat i, des d'aquest punt i fins la via del tren, hi haurà estands d'empreses de serveis. Els punts de venda tradicionals d'alimentació aniran des de la via fins al monument a Francesc Macà, on hi haurà un escenari petit i algunes foodtrucks.

Tenint la rambla com a eix, la resta d'espais de la Fira seran la plaça de la Vila, on hi haurà VNG Innova, la plaça Soler i Carbonell, amb un espai dedicat als productes de Km 0 i a les activitats familiars, i el parc de Baix-a-Mar amb la zona d'automoció i l'escenari gran.

La Fira de Novembre és un esdeveniment amb una important repercussió econòmica a la ciutat. L'edició de 2019 va tenir al voltant de 100.000 visitants i un impacte econòmic de sis milions d'euros. Per Olga Arnau “el nou model mira cap a la Fira del futur, és una Fira en consonància amb un model de ciutat que posa les persones al centre de l'espai públic i que aposta pel teixit econòmic local i per la innovació com a pilar fonamental”. L'alcaldessa afirma que la voluntat d'adaptar la Fira als nous temps “era un compromís del PAM, la Fira ha de ser  un esdeveniment estratègic per VNG en molts sentits, és clau per l'exercici de la capitalitat, posiciona la ciutat al mapa”.

L'edició 2022 de la Fira de Novembre se celebrarà els dies 11, 12 i 13 de novembre.

Olga Arnau i Adrià Guevara

Olga Arnau i Adrià Guevara

La Rambla serà l'eix central de la Fira

La Rambla serà l'eix central de la Fira

L'exposició de vehicles es desplaça al parc de Baix-a-Mar

L'exposició de vehicles es desplaça al parc de Baix-a-Mar

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Fires, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració