Menú

A punt la internalització de la neteja viària a VNG a partir de l'1 de juny

Comparteix:
25/05/2022 14:51

El servei serà més mecanitzat, amb més maquinària, per arribar a tots els barris

A partir de l'1 de juny canviarà la neteja viària a VNG. L'Ajuntament internalitza la gestió i canvia el model, implantant un servei molt més mecanitzat, per millorar l'eficiència i l'abast.

Els preparatius per la posada en marxa estan força avançats, tot i que els problemes a escala mundial en el subministrament de vehicles farà que la implantació del nou sistema sigui progressiu i caldrà esperar a finals d'estiu per tenir-lo al 100%.

L'alcaldessa, Olga Arnau, que avui ha visitat la nova nau que serà la base del servei de neteja, ha explicat que “el que busquem és tenir aquest servei millor i a més ampliat que l'actual, més equipat, amb set escombradores i set cotxets elèctrics, que arribaran allà on ara no arribem”. La posada en marxa del servei amb gestió municipal “s'ha de notar i es notarà segur” afirma Olga Arnau, “el fet de tenir més eines farà que puguem arribar més sovint a llocs on ara no s'hi va gaire”.

La regidora d'Espai Públic, Marta Jofra, també ha incidit en la millora que suposarà per la ciutat la nova gestió. “Venim d'un model que ha quedat obsolet perquè fem molta neteja manual, que és poc eficient, i això no ens permet aprofundir en la neteja d'alguns sectors” afirma la regidora, “incorporarem 17 vehicles nous, que anirem posant al servei progressivament, a mesura que arribin”. A més, del servei actual s'incorporaran 16 vehicles que s'han anat amortitzant durant el contracte actual, i a data 1 de juny ja estaran pagats, i no suposaran cap cost addicional per l'Ajuntament.

La gestió de la neteja viària s'assumirà des de la Companyia Municipal d'Aigües. Amb el nou servei se subrogaran 57 treballadors actuals del servei, dels quals 25 són dones i 32 homes. Avui ja se'ls ha lliurat les cartes de subrogació. Aquests treballadors mantindran totes les seves condicions actuals tant econòmiques com socials: taules salarials, plusos, categoria laboral, jornada, antiguitat, permisos, vacances, etc.

Marta Jofra destaca que “mantenim també l'increment del sou del 6% que van pactar amb Valoriza el mes de febrer”. A més, partir del dia que siguin treballadors de la Companyia, “el compromís és seure i millorar les condicions, amb la voluntat d'anar equiparant aquests treballadors als treballadors de l'Ajuntament”.

Marta Jofra i Olga Arnau han estat a la nau que acollirà el servei

Marta Jofra i Olga Arnau han estat a la nau que acollirà el servei

Els nous carretons de la neteja faciliten la descàrrega de les bosses

Els nous carretons de la neteja faciliten la descàrrega de les bosses

Part del material nou ja està a punt per la setmana vinent

Part del material nou ja està a punt per la setmana vinent

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració