Menú

La neteja viària serà més mecanitzada per poder arribar a tots els barris de VNG

Comparteix:
10/05/2022 14:19

Presentació de la imatge del nou servei que començarà a funcionar l'1 de juny

El nou servei de neteja viària de VNG serà molt més mecanitzat per poder arribar a tots els barris de la ciutat. A partir de l'1 de juny la neteja es gestionarà directament des de l'Ajuntament, a través de la Companyia Municipal d'Aigües. La regidora d'Espai Públic, Marta Jofra, ha recordat que "la intenció amb la internalització és fer un salt qualitatiu".

La regidora ha presentat avui la imatge que identificarà a partir del mes vinent el nou servei. Jofra explica que "la idea és que hi hagi un salt". La Neteja incorpora "molta més maquinària i molta més mecanització per poder arribar a tots els barris de la ciutat. Ara tenim barris on es fa poc freqüentment i tenim moltes queixes".

El cap de servei d'Espai Públic, Abel Lora, detalla que "passarem de tenir una o dues escombradores a tenir-ne set al carrer, això ja ha de portar un canvi abismal en el servei". La neteja viària anirà incorporant progressivament dues furgonetes amb equip d'aigua a pressió, un camió-bolquet de suport i set "goupils", vehicles elèctrics petits, amb equips de neteja a pressió.

Pel que fa a la nova imatge identificativa, el gerent de la Companyia d'aigües, Marc de Arias, ha dit que es basa en els principis de "seguretat i confiança, que són els principis fonamentals de la companyia". De Arias destaca també que "la ciutadania és part principal de l'èxit d'aquest nou servei, creiem que sols no podem fer-ho".

Els responsables del nou servei de neteja han volgut posar èmfasi en la implantació progressiva del servei. Les dificultats en el subministrament dels vehicles per part de les empreses farà que la posada en marxa de la nova gestió no disposi del 100% de l'equipament necessari des de l'inici. L'Ajuntament ha buscat algunes alternatives com el lloguer i la subrogació d'alguns vehicles de l'actual servei.

La internalització de la neteja viària es va aprovar el juliol de l'any passat. Des d'aquell moment l'Ajuntament ha anat fent les passes per gestionar directament un servei que ara mateix presta en concessió l'empresa Valoriza. Amb l'assumpció de la Neteja, la Companyia Municipal d'Aigües passarà de tenir 46 persones treballant a pics de fins a 119 en moments d'intensitat màxima.

Presentació de la nova imatge de la Neteja Viària

Presentació de la nova imatge de la Neteja Viària

La nova imatge identificativa de la neteja viària a VNG

La nova imatge identificativa de la neteja viària a VNG

Avui s'ha fet tria de talles per la nova roba corporativa

Avui s'ha fet tria de talles per la nova roba corporativa

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració