Menú

La Ruta del Xató tanca temporada amb una festa del 25è aniversari a VNG

Comparteix:
05/05/2022 14:47

Uns 80 restaurants del Garraf, l'Alt i el Baix Penedès hi han pres part en aquesta edició

La Ruta del Xató ha clos avui la temporada i ha celebrat els 25 anys, en un acte a l'Espai Far de Vilanova i la Geltrú, que ha presidit el conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent. L'acte ha volgut ser una festa d'aniversari per homenatjar les persones, establiments, entitats i institucions que han fet possible que aquesta iniciativa gastronòmica arribi amb bona salut al quart de segle.

La Ruta del Xató ha rebut la felicitació del conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, qui ha destacat l'aposta feta des de les institucions amb diferents lideratges, per garantir a la iniciativa “la continuïtat imprescindible perquè els projectes tinguin èxit”. Torrent ha manifestat que la Generalitat de Catalunya pren nota d'experiències com la Ruta del Xató, perquè són “relats turístics del territori” que contribueixen a assolir els objectius del Govern en polítiques de foment del turisme, com són “la desconcentració, la desestacionalització i la qualitat”.

El conseller ha incidit en la “transformació necessària”, que ha de viure la societat post Covid-19, en la qual també s'inclou una transformació del model turístic. “El Govern de la Generalitat està abocat a liderar aquesta transformació”, per a la qual, ha dit, “experiències com la Ruta del Xató són fonamentals”. Torrent ha remarcat també la necessitat d'implicar tant de les institucions com el sector privat.

En el mateix sentit, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha ressaltat el paper de la gastronomia en el turisme, tot afirmant que “el xató ha esdevingut un patrimoni que complementa la nostra oferta turística”. Per a l'alcaldessa, aquests 25 anys de Ruta han permès generar “una marca de Km0 excel·lent, que prové de la nostra tradició popular i dels elements de la terra”. Olga Arnau ha agraït a les institucions, entitats, establiments i persones a títol individual que han realitzat “l'esforç d'equip” que ha permès celebrar els 25 anys.

La 25a Ruta del Xató 2021-22 ha comptat amb més de 80 establiments del Garraf, l'Alt i el Baix Penedès, una dada que per a l'organització “demostra que està consolidada”. En representació de la Coordinadora de la Ruta del Xató, el president del Gremi d'Hostaleria de Vilanova i la Geltrú, Jordi Gasol, ha expressat “la satisfacció del sector després de dos anys tan difícils”, en veure que la ciutadania “té ganes” de sortir i fer activitats, “com s'ha vist per Setmana Santa”.

Durant la celebració, el xef Jordi Guillem ha rebut de mans del conseller Torrent el morter que l'acredita com a Ambaixador de la Ruta del Xató 2021-2022. L'acte també ha comptat amb presència d'ambaixadors d'altres edicions i persones implicades en els 25 anys de trajectòria de la Ruta.

Persones i entitats vinculades a la Ruta del Xató en els 25 anys d'història

Persones i entitats vinculades a la Ruta del Xató en els 25 anys d'història

El conseller d’Empresa i Treball Generalitat de Catalunya

El conseller d’Empresa i Treball Generalitat de Catalunya

L'alcaldessa de VNG, Olga Arnau

L'alcaldessa de VNG, Olga Arnau

El president del Gremi d'Hosteleria, Jordi Gasol

El president del Gremi d'Hosteleria, Jordi Gasol

Olga Arnau, Jordi Gasol, Jordi Guillem i Roger Torrent

Olga Arnau, Jordi Gasol, Jordi Guillem i Roger Torrent

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració