Menú

Dilluns vinent comencen les preinscripcions a les llars d'infants públiques per al curs 2022-2023

Comparteix:
05/05/2022 9:48

La principal novetat és l'escolarització gratuïta de P2 en els centres de titularitat pública

Dilluns vinent, 9 de maig, comença el període per fer les preinscripcions a les Llars d'infants públiques, per al curs 2022-2023. Des d'aquesta data i fins el dia 20 de maig, ambdós inclosos, les famílies amb infants de 0 a 3 anys poden presentar la seva sol·licitud al centre triat en primera opció, o bé també a l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME), acompanyada de la documentació acreditativa, dins el termini establert. En qualsevol dels casos cal demanar hora per formalitzar la petició.

A Vilanova i la Geltrú l'oferta de places a les quatre llars d'infants públiques és de 254. D'aquestes n'hi ha 60 a La Baldufa, 60 a l'Escateret (ambdues de titularitat municipal), 72 al Drac i 62 al Gavot.

La principal novetat per al curs vinent és la gratuïtat en l'escolarització dels infants d'I2 (2 a 3 anys) en centres de titularitat pública. Una iniciativa que té com a objectiu la millora del sistema educatiu i l'accés de tots els infants als ensenyaments de 0 a 3 anys en condicions d'igualtat. Una etapa clau per al desenvolupament de la personalitat i les aptituds i capacitats dels nens i nenes. La mesura, segons va anunciar en el seu moment el Departament d'Educació, es vol fer extensiva progressivament a l'alumnat d'I0 (0-1 any) i d'I1 (1 a 2 anys).

En el cas de Vilanova i la Geltrú, el cost d'una plaça de P2 és de 5.414,29 €. Aquest cost per plaça inclou l'escolarització, el servei de menjador i l'acollida matinal. La subvenció de la Generalitat és en concepte d'escolarització. Per tant, les famílies dels infants matriculats al centre hauran d'assumir el cost del servei de menjador o d'acollida, en cas que el vulguin utilitzar.

La regidora d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Mercè Mateo, ha explicat que fins ara el finançament d'una plaça en educació infantil 0-3 es repartia entre el Departament d'Educació, les famílies dels infants i els ajuntaments. Un sistema que canvia a partir del curs vinent, segons la tipologia de la llar. "A les Llars d'Infants Municipals, la Generalitat mantindrà el seu finançament i afegirà 1.600 € en concepte d'escolarització per cada infant. Per part de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú mantenim la corresponsabilitat del finançament i assumirem la resta del cost que no cobreixi la Generalitat. Tal com passa a les escoles públiques d'infantil i primària la gratuïtat no inclou l'acollida, el transport o el menjador escolar. Pel que fa a les Llars d'Infants privades, el Departament d'Educació subvencionarà 800 € per infant i curs, de manera que les famílies assumeixen una part del cost de l'escolarització. En cas d'una situació de vulnerabilitat les famílies rebran 800 € addicionals".

El sistema de bonificacions es manté de cara al pròxim curs. D'aquesta manera les famílies que compleixin amb els requisits podran optar a una reducció de les quotes del 50% per l'ús dels diferents serveis que s'ofereixen des de les llars d'infants municipals. Les bonificacions es podran sol·licitar a l'IMET un cop l'infant s'hagi matriculat al centre.

Llar d'Infants Municipal l'Escateret

Llar d'Infants Municipal l'Escateret

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació, Infància
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració