Menú

L'Economat promou l'alimentació saludable

Comparteix:
13/04/2022 12:52

Les persones usuàries han d'assistir a un taller formatiu, i trobaran receptes i productes més saludables a les prestatgeries

L'any 2019, en col·laboració amb el CAPI Baix-a-Mar, l'Economat de VNG va posar en marxa tallers d'alimentació saludable. El servei, que va més enllà de facilitar l'alimentació, vol promoure hàbits de salut entre les persones que en fan ús, que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica, i s'ha demostrat que això repercuteix en la salut.

Els tallers es van haver d'aturar per la pandèmia, i finalment es podran reprendre aquest mes d'abril. A partir del 19 d'abril, quan les persones vagin a fer la compra a l'Economat, se'ls lliurarà una convocatòria per a una sessió de 30 minuts on rebran formació sobre la importància de mantenir una dieta sana i equilibrada, fomentant la tria d'aliments frescos i saludables davant els ultraprocessats i d'altres menys recomanats.

La formació es farà al mateix edifici, en diverses sessions setmanals, i anirà a càrrec d'infermeres, nutricionistes i psicòlogues del CAPI, i també de professionals de la Regidoria de Salut. És d'assistència obligatòria per a totes les persones que actualment fan ús de l'Economat. Es preveu que després de l'estiu es facin noves sessions amb els nous usuaris que s'hagin pogut derivar al servei.

Els tallers d'alimentació saludable s'emmarquen en la vessant formativa i pedagògica de l'Economat, que inclou tallers de cuina, d'economia domèstica, i arriba als escolars de la ciutat a través del Pla d'Animació Educativa. La xarxa de voluntaris (alguns d'ells també usuaris) fa que l'Economat funcioni i pugui créixer amb nous projectes en aquesta línia.

Aquests dies l'equip de voluntariat ha rebut la formació per part de metges i infermeres del CAPI per a poder acompanyar les persones que fan ús del servei.

D'altra banda, des de fa unes setmanes es poden trobar receptes saludables al costat d'alguns aliments com la pasta o l'arròs. I a les prestatgeries també s'acompanya els productes d'emoticones de color vermell o verd, en funció de si l'aliment és més o menys saludable.

Alguns aliments disponibles a l'Economat van acompanyats de receptes saludables

Alguns aliments disponibles a l'Economat van acompanyats de receptes saludables

Els aliments van acompanyats d'emoticones en funció de si són saludables o no

Els aliments van acompanyats d'emoticones en funció de si són saludables o no

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Salut, Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració