Menú

Sant Jordi torna a la Rambla

Comparteix:
12/04/2022 12:46

Llibreries i floristeries compartiran espai amb les parades d'artesania i d'entitats després de dos anys de restriccions per la pandèmia

La rambla Principal de Vilanova i la Geltrú recupera la tradicional celebració de Sant Jordi, després que el 2020 s'organitzessin parades de llibres al juliol, i el 2021 se celebrés a la plaça del mercat amb restriccions.

Aquest 2022 les entitats de la ciutat tornen a participar a la celebració amb les seves parades, i l'activitat a la Rambla es complementa amb un ampli programa d'activitats.

La festa comptarà amb més de 115 parades, entre les quals hi haurà 10 llibreries i 6 floristeries. A la plaça de les Neus s'instal·laran les parades d'artesania, i en el tram entre el carrer Tetuan i la carretera hi haurà pintors i brocanters.

La Diada de Sant Jordi al carrer començarà a les 9 h del matí de dissabte 23 d'abril, i s'allargarà fins a les 21 h. Al llarg de tota la jornada s'han organitzat activitats diverses.

Durant el matí, els Pabordes tindran el seu estand a la plaça de la Vila, de 10 a 15 h.  
També a la plaça de la Vila es faran les actuacions de la Diada de Sant Jordi dels Falcons a les 17 h, i dels Bordegassos a les 18 h.

A la rambla de la Pau, davant el monument a Francesc Macià, es farà la tradicional ballada de sardanes de Sant Jordi organitzada per la Coordinadora Sardanista, de 18 a 20 h.

A la plaça de Sant Antoni, l'entitat Can Pistraus farà la festa de presentació del Tingladu 2022, a dos quarts d'una del migdia, amb un concert-vermut amb els Filibusters.

A la plaça de Soler i Gustems, l'associació Bullanga Feminista farà tallers de Santa Jordina, de 10 a 13 h.

Sant Jordi a les biblioteques
La Xarxa de Biblioteques Municipals presenta un interessant programa d'activitats per Sant Jordi en el qual destaquen les accions relacionades amb la promoció dels autors locals.

Així, aquest dissabte 16 a les 14 h, diumenge 17 a les 18h, i el mateix dissabte 23 d'abril, a les 16 i a les 22 h, s'emet a Canal Blau el programa especial de Sant Jordi Novetats d'autors i autores de la ciutat. Mitjançant breus entrevistes, es presenten les principals novetats d'autors locals al llarg del darrer any: Gener Barjola, Montserrat Bau, Iris Borda, Jorge Brotons, Anna Maria Brull, Teresa Costa-Gramunt, Manel Dalmau, Albert Escoda, Montserrat Esquerda-Bosch, Fernando Galbán, Úna Fingal, Gerard Fulcará, Norbert Fusté, Ignasi Guiluz, Teresa Guiluz, Josep Antoni Herrera, Xavier López, Cecilia Lorenzo, Heribert Masana, Salva i Abel Masana, Antoni Munné-Jordà, Pepa Nolla, Eloi Noya, Julia Ortega, Pere Pascual Muste, Eva Pérez Benages, Susana Peix Francesca Roig, Ramon Saumell, Sebastià Serra, Marga Serra, Ana Sesma, Xavier Soler, Francesc Surroca i Sara Wall, entre d'altres.

El programa es fa en col·laboració amb l'editorial El Cep i la Nansa i les llibreries A tres tintes, Llorens Llibres i La Mulassa.

Les biblioteques també ofereixen aquests dies l'exposició virtual Sant Jordi - Retrats de novetats 2020-2021, amb retrats i publicacions recents d'autors i autores de la ciutat, i fotografies d'Aida Moral.

Pel que fa a la resta d'activitats, el passat divendres es va presentar a la biblioteca Armand Cardona Torrandell el llibre Un cangur excepcional, amb la seva autora Teresa Guiluz, l'il·lustrador Luciano Lozano i Anna Poch.

Aquest dilluns s'hi ha fet la presentació del llibre Guia de l'Havana Xica: Vilanova i la Geltrú, a càrrec del periodista Xavier Capdevila i de l'autor, Bienve Moya.

Dijous 21 a les 19.30 h a la biblioteca Joan Oliva i Milà es farà un homenatge Record a Joan Collell (Pere Tàpias), amb motiu del 5è aniversari de la seva mort. Amb la participació de Carles Duran, autor del Retrat núm. 40 dedicat a Joan Collell i Xirau, de la rapsoda Fina Redondo i del músic Magí Mestres.

Divendres 22 d'abril a les 18.30 h a la biblioteca Cardona, presentació del llibre Kama Sutra Feminista, a càrrec de l'autora, Iris Borda.

Pel mateix dissabte 23 s'ha organitzat l'Hora del conte a les 12 h a la Cardona, amb L'altra història de Sant Jordi, a càrrec de Vivim del cuento.

Finalment, divendres 29 d'abril a les 18.30 h a la biblioteca Cardona es farà la presentació de llibre Què n'hem de fotre del català?, a càrrec de Pau Vidal, autor de Nivell Ç, del català esporuguit al parlant empoderat, i Gerard Furest, autor del Decàleg irreverent per a la defensa del català.

Tot plegat es complementa amb l'habitual exposició de novetats de Sant Jordi, amb l'edició d'una guia que recollirà les principals novetats per a adults i per a infants, la Guia de Fons Local i Comarcal, i els punts de llibre de Sant Jordi de cada biblioteca.

Llistat de llibres publicats per autors locals 2021-2022

 

.

.

Dilluns es va presentar el llibre de Bienve Moya

Dilluns es va presentar el llibre de Bienve Moya

Presentació divendres d'

Presentació divendres d'"Una cangur excepcional"

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç, Cultura, Espai públic, Festa, Reactivem VNG
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració