Menú

El 41è FIMPT recupera les propostes internacionals i comptarà amb una àmplia presència femenina

Comparteix:
11/04/2022 10:01

El festival, que se celebrarà del 7 al 10 de juliol, retrà homenatge al músic i exdirector del FIMPT, Miquel González

Amb un dia més de concerts i amb grans propostes nacionals i internacionals. Així és la carta de presentació de la 41a edició del Festival Internacional de Música Popular i Tradicional (FIMPT), que se celebrarà a Vilanova i la Geltrú del 7 al 10 de juliol.

La ciutat es prepara de nou per gaudir d'un dels festivals emblemàtics de la música popular i tradicional al nostre país que, amb quaranta edicions celebrades i després de les restriccions dels darrers anys a causa de la pandèmia, presenta enguany un cartell on no hi faltaran les propostes internacionals, en aquesta ocasió arribades des del Carib i de l'Àfrica Occidental.

Amb una àmplia presència femenina, el FIMPT 2022 oferirà al públic reconegudes veus del panorama musical internacional, així com de producció nacional de la música d'arrel més genuïna, gràcies a les aliances amb importants noms i estaments de la música popular tradicional catalana. A més, en aquesta edició hi haurà un moment pel record i homenatge al músic i exdirector del festival vilanoví Miquel Gonzàlez, que va morir el mes de novembre de l'any passat.

El FIMPT és sempre una bona oportunitat per descobrir talent i noves propostes, i molt sovint esdevé aparador i plataforma de grups i artistes. En aquesta aposta per afavorir el talent emergent, el festival inclou en el seu programa propostes arriscades i innovadores que l'espectador podrà trobar a l'espai de la FIMPteca.

Una altra de les novetats d'aquest any és la durada del festival, que començarà un dia abans, i la incorporació com a nou escenari de la plaça de l'Assumpció al barri de la Geltrú, on s'hi farà el primer dels concerts programats, fruit de la col·laboració amb la Fira Mediterrània de Manresa i el Concurs Sons de la Mediterrània.

Festival d'entrada gratuïta

Enguany el festival tornarà a ser d'entrada lliure per a tothom i tindrà com a escenari principal la plaça del Port. Un espai on hi haurà el gruix de propostes, repartides entre l'escenari gran i la FIMPTeca. A diferència de l'any anterior, sempre que no hi hagi canvis en la situació sanitària, no hi haurà control d'aforament i el públic no haurà d'estar obligatòriament assegut. També hi haurà la zona gastronòmica.  

El dilluns 25 d'abril al migdia, la seu del Centre Artesà Tradicionarius de Barcelona acollirà la roda de premsa de presentació, on es desvetllaran els noms dels artistes que conformen el cartell del FIMPT 2022.

La plaça del Port tornarà a ser l'escenari principal

La plaça del Port tornarà a ser l'escenari principal

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, FIMPT
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració