Menú

VNG tindrà un laboratori de tecnologies immersives a Neàpolis

Comparteix:
06/04/2022 12:22

Activitats sobre Realitat Virtual, gamificació, IoT, Metavers, i emprenedoria tecnològica a la Mobile Week Catalunya 2022

La presentació del laboratori de Realitats immersives de Neàpolis és un dels esdeveniments més destacats, de la Mobile Week Catalunya 2022 a Vilanova i la Geltrú. La ciutat acollirà del 12 al 15 de maig conferències, tallers i activitats familiars al voltant de la tecnologia i la innovació.

Coincidint amb aquestes jornades, VNG presentarà aquest nou espai de formació, testatge i experimentació, que permetrà avançar en la introducció de les tecnologies immersives (3D, Realitat Augmentada...) en les empreses del territori i institucions per millorar la seva eficiència i competitivitat.

La trobada de la Taula local d'Internet de les Coses (IoT), la presentació dels resultats del Pla Estratègic d'Innovació Local, o el taller "Del Minecraft al Metavers" són algunes de les propostes de la Mweek a la ciutat.

La regidora d'Innovació, Conxi Martínez, creu que la celebració del Mweek per tercer any consecutiu a VNG "ens permet posar part de la nostra activitat, projectes i serveis tecnològics a l'abast de la ciutadania de Vilanova i la Geltrú". La regidora explica que "mostrarem especialment els avenços i propostes en les realitats immersives dedicats als sectors productius locals des de la formació, a l'oci, a la cultura o al turisme". Martínez considera que és "una ocasió immillorable per apropar la innovació i les tecnologies al gran públic des d'un vessant més propera i amb els nostres socis locals amb qui formem una gran aliança per 'digitalitzar' la ciutat".

La Mweek oferirà activitats gratuïtes per a totes les edats i públics en 16 punts diferents de Catalunya per lluitar contra les bretxes digitals. Una iniciativa de la Mobile World Capital Barcelona impulsada juntament amb la Generalitat de Catalunya per apropar la tecnologia a la ciutadania.

Aquesta edició girarà al voltant de temàtiques com la protecció dels drets digitals de la ciutadania, la desinformació i la privacitat de dades; les habilitats digitals i el paper clau de l'educació per formar joves i, alhora, potenciar l'augment de perfils femenins en les disciplines STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts Gràfiques i Matemàtiques); o l'exploració de les noves eines i mitjans digitals en l'àmbit de la cultura i l'entreteniment.

 

La MWeek de Vilanova i la Geltrú

El programa a VNG començarà el 12 de maig, amb diverses activitats de difusió dels projectes d'innovació i en les realitats immersives. El dissabte 14 serà el dia de les famílies, i se celebraran activitats dirigides tant als infants com a familiars acompanyants.

12 de maig. Innovació i tecnologia

 • De 10 a 12.30 h. Taller marketplace. Potencial i oportunitats de les tecnologies avançades (Treball, Talent i Tecnologia). Matching per impulsar oportunitats de negoci i col·laboració.
 • De 12.30 a 13.30 h. Xerrada Àrea 5G Penedès: Salut, Mèdia i Talent. Presentació de les proves pilot emmarcades en el projecte.
 • De 16 a 18 h. Xerrada-Taller del Col·laboratori d'Innovació Local de VNG. Presentació dels resultats del Pla estratègic d'innovació local (PEIL) i el Col·laboratori.
 •  

13 de maig. El dia de les Realitats Immersives

 • De 9.30 a 12.00 h. Agència dels Secrets: experiència gamificada a Vilanova. Descobriment Vilanova i la Geltrú i el seu patrimoni a través d'experiències gamificades.
 • De 12 a 14 h. Presentació del Laboratori de Realitats Immersives (XR Lab). Inauguració del laboratori de realitats immersives de Neàpolis.
 • De 16 a 17 h. Taller Taula IOT. Trobada de la taula IoT de VNG amb presència dels agents clau.
 • De 17 a 20 h. Cinema immersiu. Cinema amb tecnologies immersives.

 

14 de maig. Family Day. Centrat en la divulgació de la tecnologia en l'àmbit familiar

 • De 10 a 12 h. Del Minecraft al Metavers. Taller per presentar l'evolució del modelatge d'informació de construcció (Building Information Modeling, BIM).
 • De 16 a 18 h. Família STEAM. Taller per aproximar la tecnologia a les famílies de manera lúdica i divertida.
 • De 18 a 20 h. Programar en família. Taller per fomentar la programació tecnològica dirigida a pares i fills de manera conjunta.

 

La MWeek a Catalunya

Vuit municipis de la demarcació de Barcelona (Badalona, Centelles, Mataró, Olesa de Montserrat, Terrassa, Sant Feliu de Llobregat, Sant Pere de Ribes - Sitges i Vilanova i la Geltrú); dos de la Catalunya Central (Manresa i Igualada); dos de la demarcació de Girona (Girona i Figueres); dos de Lleida (Lleida i Mollerussa); un de l'Alt Pirineu (la Seu d'Urgell) i una comarca de les Terres de l'Ebre (Ribera d'Ebre) formen part de la quarta edició de la Mobile Week Catalunya, que va començar el 25 d'abril i durarà fins al 31 de maig.

 

Més informació AQUÍ

La Mweek proposa activitats familiars a l'entorn de la tecnologia

La Mweek proposa activitats familiars a l'entorn de la tecnologia

VNG aposta per les tecnologies immersives

VNG aposta per les tecnologies immersives

Sessió de la Mweek a Neàpolis l'any 2021

Sessió de la Mweek a Neàpolis l'any 2021

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Creació, innovació i tecnologia
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració