Menú

Els regidors de Capgirem VNG-CUP passen a ser regidors no adscrits dins del govern municipal

Comparteix:
04/03/2022 14:26

L'alcaldessa Olga Arnau posa en valor la unitat de l'equip de govern per desenvolupar els compromisos amb la ciutat

Els regidors de Capgirem VNG-CUP a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú han anunciat aquest matí la seva decisió de passar a ser regidors no adscrits. D'aquesta manera, el grup municipal es dissol, però els tres regidors, Marta Jofra, Enric Garriga i Jaume Aliaga, continuen dins del govern municipal, al costat dels grups d'ERC i JxCat.

Tal com han exposat en una roda de premsa, la seva voluntat és seguir “tirant endavant el projecte polític per al qual ens vam presentar a les eleccions i pel qual la ciutadania ens va votar”. Entre d'altres, han destacat el compromís per acabar de portar a terme en aquest mandat importants projectes del govern municipal i que la formació portava en el seu programa electoral, com són les internalitzacions del servei de la neteja viària i del servei de mediació ciutadana; la implantació del nou model de recollida de residus; l'ordenació dels usos de l'espai públic; l'atenció i acompanyament en els desnonaments i a les persones sense llar, o la resolució per protegir la Platja Llarga, entre d'altres.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, manifesta “tot el suport i confiança” en els tres regidors. “En el sí del govern municipal no canvia res, continuem sent un equip fort i unit que posa per davant de tot, amb el treball de cada dia, l'assoliment dels compromisos adquirits amb la ciutadania quan vam signar l'acord de govern”. També la primera tinenta d'Alcaldia, Blanca Albà, s'ha mostrat al costat dels regidors i ha expressat el convenciment que “continuarem treballant junts incansablement per complir el pla de mandat”.

Continuar com un grup

Marta Jofra, Enric Garriga i Jaume Aliaga han manifestat la seva intenció de seguir treballant com un grup, “fent el mateix que si estiguéssim al grup municipal, és a dir, portar a terme el programa electoral de Capgirem VNG-CUP i l'acord de govern que vam signar amb ERC i Junts”.

En aquest sentit, han reiterat el seu compromís “amb la ciutat i el projecte polític pel qual ens vam presentar a les eleccions, amb els mateixos principis de transparència i rendició de comptes que hem aplicat fins ara”. Els regidors han creat el perfil @noadscritsVNG a Twitter i Instagram, “per comunicar què anem fent i com”.

Marta Jofra ha defensat la tasca realitzada com a grup municipal, així com la decisió de desobeir l'assemblea local de la CUP en la votació sobre el pressupost municipal: “Sempre hem prioritzat el bé comú i el bé a la ciutat, i sempre hem actuat amb ètica i d'acord amb els nostres principis”, ha afirmat. En la mateixa línia, Enric Garriga ha expressat que “nosaltres hem vingut aquí per fer feina i intentar millorar la vida de les persones de la ciutat”. Jaume Aliaga ha argumentat que “si volem materialitzar el projecte polític que la gent va votar, no podem estar sotmesos a una minoria que ho volen impedir”.

Els regidors ara no adscrits han recordat que després de les eleccions municipals de 2019 l'assemblea local de la CUP va aprovar per majoria absoluta formar part del govern municipal, després de “repetir durant la campanya que volíem governar”. La dissolució del grup municipal comporta que la CUP perdi la representació a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú després de 15 anys, i que perdi la presència al segon municipi més gran on governa.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Grups municipals, L'Ajuntament
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració