Menú

La Policia Local reforça el dispositiu de seguretat durant la celebració del Carnaval

Comparteix:
21/02/2022 13:48

Similar al d'anys anteriors, suposa un increment del nombre d'agents que vetllaran perquè la festa transcorri sense incidents

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú està ultimant els darrers detalls del dispositiu de seguretat per aquest Carnaval 2022. Un dispositiu similar a anys anteriors, que incrementa notablement el nombre d'agents que vetllaran perquè la festa transcorri sense incidents remarcables.

El dispositiu es veurà especialment reforçat els dies de major concentració de persones, com són els balls de l'Arrivo i del Vidalot a la plaça de la Vila, el ball de Mascarots a la plaça del Port, el diumenge de Les Comparses i el dissabte del Caramel.

La coordinació amb els diferents serveis d'emergència i amb els Punts Lila, que se situaran als espais on se celebrin els balls, complementaran aquest treball de seguretat a la ciutat.

El consum d'alcohol i drogues, especialment entre els menors d'edat, l'assetjament, el vandalisme o la mobilitat de persones i vehicles seran els aspectes sobre els quals s'incidirà de manera permanent durant tots els dies del Carnaval. La Policia Local recorda que cal tenir sempre vigilades les pertinences personals, sobretot en aquells moments amb més afluència de persones. En aquest sentit, la regidora de Seguretat Ciutadana, Blanca Albà, ha volgut fer una crida a l'autoresponsabilitat de tothom. "La pandèmia no ha acabat i, malgrat que hi ha menys restriccions, cal ser responsable i seguir les mesures per prevenir el contagi. Dins d'aquestes mesures és molt important que tothom utilitzi la mascareta en casos d'aglomeració de persones, encara que sigui a l'aire lliure, com els balls o el diumenge de Comparses".

Com ja és habitual, hi haurà pilotatge de la Policia Local en les diferents cercaviles, així com donant suport a les escoles que organitzin activitats fora dels seus centres educatius.

En l'àmbit de la mobilitat, durant les tardes de divendres i dissabte es tallaran els accessos a la zona centre, per afavorir la mobilitat a peu i la seguretat tant dels espectadors com dels participants dels diferents actes. També es tallarà al trànsit l'accés al lateral del port, dissabte a la tarda durant la celebració del Caramel, i pel que fa a diumenge de Comparses es restringirà l'accés de vianants a la plaça de la Vila durant les guerres de caramels, on enguany no estarà permesa la presència de públic.

 

Reunió de coordinació

Reunió de coordinació

Imatge d'arxiu

Imatge d'arxiu

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Festa, Seguretat i prevenció, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració