Menú

TV3 emetrà un especial multicàmera de vídeo immersiu i interactiu en 360 graus de les Comparses de Vilanova i la Geltrú

Comparteix:
16/02/2022 12:56

Una experiència inèdita gràcies al projecte d'innovació audiovisual ViVIM, que treballa per oferir experiències immersives innovadores aprofitant el potencial de les noves tecnologies

Les Comparses de Vilanova i la Geltrú i les seves guerres de caramels és l'acte més emblemàtic del carnaval vilanoví. Enguany, per primera vegada, els espectadors tindran l'oportunitat de gaudir-ne de manera diferent, gràcies a una emissió especial multicàmera de vídeo immersiu en 360 graus i interactiu que farà TV3, diumenge 27 de febrer, a partir del projecte d'innovació audiovisual ViVIM.

L'accés a l'experiència serà a través de la pàgina web del projecte, accessible des de qualsevol telèfon mòbil o també, des de l'ordinador, a través del navegador. El projecte ViVIM oferirà als espectadors la possibilitat d'escollir entre les diverses càmeres de 360 graus instal·lades a la plaça de la Vila, epicentre de Les Comparses.

En tot moment, els usuaris podran personalitzar i modificar el punt de vista de la transmissió de manera interactiva, per no perdre's cap detall de la festa, des de diversos angles i perspectives.

A més, l'emissió immersiva de l'esdeveniment també estarà disponible en un altre format audiovisual, en aquest cas, a través de la televisió. Els usuaris podran accedir a una emissió en directe i totalment sincronitzada a través de dues pantalles simultànies i complementàries, si disposen d'una Smart TV compatible amb la tecnologia HbbTV 2.0.1 i un mòbil Android amb l'app ViVIM.

En aquest cas, un cop iniciat l'esdeveniment, es podrà accedir al programa en directe ofert pel Canal Blau Televisió, la televisió pública de la comarca del Garraf, i gaudir, alhora, de l'experiència immersiva multicàmera en 360 graus a través del mòbil. L'experiència immersiva estarà disponible d'aquí a uns dies a través de la pàgina web del projecte:  https://www.ccma.cat/projectes-recerca/projecte-vivim-comparses/ 

Els usuaris tindran l'oportunitat de valorar l'experiència mitjançant una enquesta que permetrà recollir les opinions que, en aquesta fase oberta, serviran per aplicar les millores necessàries i detectar oportunitats en l'àmbit dels nous entorns immersius.

Què és el projecte ViVIM?

El projecte ViVIM (Visió per Computador per Vídeo Immersiu Multiplataforma) proposa un nou format audiovisual basat en entorns immersius que aposta pel consum tant en dispositius de realitat virtual, com en tauletes o en el televisor tradicional.

El projecte s'enfoca a la producció de vídeo immersiu. Per fer-ho, cal adaptar la tecnologia i el llenguatge cinematogràfic perquè tingui en compte les possibilitats de les pantalles immersives. Així mateix, el projecte tracta de possibilitar experiències interactives i socials entre usuaris remots en entorns virtuals. Es vol potenciar l'impacte del projecte perquè tingui una incidència en l'ecosistema dels creadors, distribuïdors i consumidors de contingut.

El projecte és finançat per ACCIÓ, l'Agència per a la Competitivitat de l'Empresa, dins del pla d'actuacions de la Comunitat Ris3CAT Media impulsada pel Govern de la Generalitat de Catalunya, i el seu consorci està format per i2Cat, que coordina el projecte, el Centre de Visió per Computador (CVC) de la UAB, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Vysion i Eurecat.

La participació de la CCMA consisteix en l'aportació dels requeriments tècnics i artístics, així com la definició de les eines que permetran potenciar la creació, distribució i consum de continguts audiovisuals immersius i interactius. Alhora la CCMA també col·labora en la coordinació, el desplegament i l'execució dels pilots del projecte, oberts al consum públic, que ajuden a analitzar i mesurar els resultats amb l'objectiu de maximitzar l'impacte en el sector audiovisual.

L'experiència audiovisual

La tecnologia aportada pel projecte ViVIM ha de permetre la creació d'experiències audiovisuals més:

  • Personalitzades: coneixent i entenent els requeriments dels individus i recreant l'experiència audiovisual a mida.
  • Adaptatives: el contingut es pot gaudir en diferents pantalles o dispositius, adaptant-se a cadascuna i oferint la millor experiència.
  • Dinàmiques: responent a les necessitats de l'audiència en termes de durada, profunditat d'interès, ubicació, preferències i estil de vida i edat.
  • Interactives: els usuaris poden interactuar intensament amb el contingut, recollint o aportant nova informació.
  • Immersives: continguts presentats en entorns que ofereixen a l'audiència una experiència millorada tant en realitat virtual com en cinema 360º.

Els pilots del projecte ViVIM

Al llarg del projecte ViVIM es programen diversos pilots en què es mostren els resultats i avenços del projecte, alhora que permet recollir els comentaris i requeriments dels usuaris finals per millorar-ne els propis resultats i l'impacte que tenen en el món audiovisual.

Els usuaris poden accedir també al pilot 1 del projecte ViVIM, que proposa viure una experiència virtual única: viatjar en el temps amb un ascensor virtual que et transportarà als moments més emblemàtics de la història de TV3, des dels inicis.

El segon pilot del projecte permet seguir una cursa de cotxes autònoms en 360º. Hi ha dues càmeres de realitat virtual que permeten als usuaris traslladar-se a l'interior del circuit i visualitzar-ne les proves en primera persona.

Les Comparses de Vilanova i la Geltrú

Les Comparses de Vilanova i la Geltrú

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comunicació, Cultura, Festa, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració