Menú

Les obres de millora de la climatització del Víctor Balaguer comencen el mes de març

Comparteix:
10/02/2022 12:38

L'actuació obliga el museu vilanoví a tancar durant deu mesos i moure les peces exposades

A partir del 7 de març la Biblioteca Museu Balaguer tancarà les portes per iniciar obres de millora en el sistema de climatització de l'edifici. La reforma està prevista que s'allargui deu mesos, i obligarà a moure tota la col·lecció artística de la seva ubicació actual.

La substitució del sistema de climatització es durà a terme aquest any 2022 i part del 2023. La intervenció suposarà una millora en l'eficiència energètica de l'edifici i també en la conservació de les col·leccions, a més de dotar d'un major confort a les persones visitants. El projecte és finançat amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

El cap de setmana abans, el 5 i 6 de març, se celebrarà una jornada de portes obertes, que permetrà veure per últim cop la configuració actual del Museu. Quan el Víctor Balaguer reobri portes, a inicis del 2023, ho vol fer amb una nova museografia, que tindrà en compte les aportacions del públic. Per això des de fa algunes setmanes la institució vilanovina està recollint suggeriments i opinions a través d'una enquesta, que ja compta amb més d'un centenar d'aportacions.

Malgrat el tancament de l'edifici principal, la Biblioteca Museu mantindrà l'activitat interna i, tant a través de les xarxes socials com del seu web, anirà explicant amb detall les fases de les obres. Així mateix, la biblioteca de consulta ubicada a la casa del Marquès de Castrofuerte romandrà oberta amb els seus serveis habituals, prèvia concertació de cita.

 

Millora dels baixants

A més de les obres de climatització, en aquests moments s'està treballant en una millora dels baixants de la biblioteca i la pinacoteca, amb l'objectiu d'eliminar les filtracions d'aigua de pluja que es produeixen a través del sistema de desguàs. Aquesta obra compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, i és prevista que s'allargui tot el mes de febrer.

El Museu Víctor Balaguer millorarà la climatització

El Museu Víctor Balaguer millorarà la climatització

Les obres obligaran a tancar durant deu mesos

Les obres obligaran a tancar durant deu mesos

Consulta totes les notícies relacionades relacionades amb:

Museus
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració