Menú

Els museus municipals i l'EMAID signen un conveni per impulsar projectes conjunts

Comparteix:
03/02/2022 13:45

L'Escola Municipal d'Art i Disseny ha col·laborat en els darrers anys amb la Biblioteca Museu Balaguer i Can Papiol

L'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAID) i l'Organisme Autònom de Patrimoni Víctor Balaguer han signat un conveni per impulsar projectes conjunts. L'Escola ja ha estat col·laborant en els últims anys amb els museus vilanovins en dates assenyalades com el Dia Internacional dels Museus.

Ara, l'Organisme, que gestiona la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el Museu Romàntic Can Papiol, l'Espai Far i la Torre Blava – Espai Guinovart, i l'EMAID, han fet oficial aquest treball col·laboratiu amb la signatura d'un conveni que vol regular els projectes de futur entre les dues institucions. Els objectius són promoure el coneixement dels museus i les seves col·leccions entre l'alumnat de l'escola, crear activitats conjuntes i donar oportunitats a joves estudiants per l'elaboració i exposició de projectes i treballs en un entorn professional.

Les primeres accions i projectes han estat ja escollits pel claustre de l'Escola. Una d'elles serà el disseny i conceptualització d'una nova proposta d'àrea d'acollida al visitant per la Biblioteca Museu, que es treballarà des del mòdul de Projectes de 2n del CFGS d'Interiorisme.

Per la seva banda, des del mòdul de Fotografia del CFGS de Gràfica Publicitària, i en el marc del Taller de Fotografia, es volen impulsar també sessions de fotografia sobre els fons de les col·leccions dels museus, que permetran actualitzar la documentació i disposar d'un banc d'imatges amb finalitats de difusió.

Finalment, i com a continuïtat de la col·laboració ja iniciada el passat 2021, es durà a terme la segona edició del #CreaBalaguer, un projecte liderat pel professorat de primer curs. De forma transversal a diverses assignatures, l'alumnat desenvolupa un projecte gràfic versionant amb diferents tècniques d'expressió visual una selecció de peces del museu. Estudiants del CFGM d'Assistent al Producte Gràfic Interactiu realitzaran aquest projecte. Durant aquest mes de febrer es faran les visites al museu per veure les obres en directe i conèixer-les en detall.

La primera edició del projecte es va dur a terme en el marc del Dia Internacional dels Museus 2021, i compta amb una secció dins del web del Museu Balaguer on es poden consultar totes les creacions: https://www.victorbalaguer.cat/creabalaguer/

L'EMAID oferta actualment a VNG diferents Cicles Formatius de Grau Mitjà i Grau Superior del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, així com tallers artístics oberts a la ciutadania.

Visita de l'alumnat de l'EMAID al Museu Víctor Balaguer

Visita de l'alumnat de l'EMAID al Museu Víctor Balaguer

Proposta dins del Crea Balaguer 2021, obra d'Arianna Navarro

Proposta dins del Crea Balaguer 2021, obra d'Arianna Navarro

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Educació, Museus
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració