Menú

L'Ajuntament de VNG confia en la mediació del Departament de Treball davant l'anunci de vaga de recollida d'escombraries

Comparteix:
01/02/2022 13:35

El comitè d'empresa de Valoriza ha convocat la vaga a partir de l'11 de febrer

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha fet arribar avui al Departament de Treball de la Generalitat la documentació sol·licitada, per tal que es pugui iniciar el procés de mediació entre la companyia Valoriza i el seu comitè d'empresa. Els treballadors de l'empresa que presta el servei de gestió de residus, van fer pública ahir la seva intenció de fer vaga a partir de l'11 de febrer. La plantilla reivindica que el conveni col·lectiu que tenen pactat amb Valoriza, caducat des del desembre, s'inclogui en la nova licitació del servei que està promovent l'Ajuntament.

La regidora d'Espai Públic, Marta Jofra, ha apuntat que “com a Ajuntament no intervenim en la mediació, perquè la convocatòria de vaga s'adreça a l'empresa”. Els motius dels sindicats que han presentat la instància de vaga “coincideixen amb el recurs que ells mateixos van presentar a la licitació i que està pendent de resolució per part del Tribunal de Contractes”. Per aquest motiu, afirma la regidora, mentre el procés de licitació estigui suspès cautelarment, no es poden modificar els plecs.

Marta Jofra exposa que en el plec de condicions de la licitació del servei “per preservar les condicions laborals dels treballadors vam incloure els costos de personal d'acord amb la informació proporcionada per Valoriza i vam establir l'obligatorietat de subrogació dels treballadors, tal i com exigeix la llei”. Tot i així, explica, “ha de ser el Tribunal de Contractes qui determini si hem de modificar els plecs”. La regidora confia que “la mediació arribi a bon port” i que es pugui desconvocar la vaga en els propers dies.

Recollida d'escombraries a VNG

Recollida d'escombraries a VNG

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració