Menú

La Biblioteca Víctor Balaguer estrena nou catàleg en línia

Comparteix:
24/01/2022 13:22

La nova plataforma unifica les bases de dades i millora les possibilitats d'accés

La biblioteca Víctor Balaguer ha estrenat un nou catàleg en línia. La nova plataforma per accedir a la documentació bibliogràfica que custodia incorpora millores i noves funcionalitats, com ara una interfície més àgil, l'opció de múltiples filtres de cerca i les peticions de reserva de documents per a consulta presencial i de reprografia.

Amb el canvi de programa de gestió també s'ha dut a terme la unificació del catàleg. Les divuit bases de dades que hi havia fins ara s'han integrat en una de sola. Aquesta ha estat la part més delicada de tot el projecte.

La nova eina permet accedir en línia al catàleg des de qualsevol lloc, distingir els exemplars de cada registre, incorporar múltiples filtres de cerca i funcions multiusuari. Això fa possible diversos nivells d'accés als documents, per poder protegir els que tenen drets de propietat, que seran accessibles només de forma presencial.

Altres millores del nou catàleg són la funció de carrusel per a les imatges, que permet veure les imatges dels registres passant a la següent sense haver d'entrar imatge per imatge, i les funcions de petició de reprografia i petició de consulta a sala. Aquestes dues funcions s'han adaptat a les característiques particulars del catàleg del fons de la Víctor Balaguer.

La millora de l'accés en línia a la documentació ha suposat també un canvi en el relat de la biblioteca, explicant els fons a partir dels àmbits de coneixement coberts, més enllà de la tradicional classificació per tipologies documentals.

Durant les pròximes setmanes el catàleg en línia estarà en fase de proves. Aquesta etapa és d'adaptació al nou sistema, per anar polint l'eina i perfeccionant el servei.

 

Consulta el catàleg AQUÍ

Millora en l'accés en línia als fons de la Biblioteca Museu

Millora en l'accés en línia als fons de la Biblioteca Museu

Consulta totes les notícies relacionades relacionades amb:

Museus
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració