Menú

Primeres confirmacions pel FIMPT 2022

Comparteix:
14/01/2022 12:07

L'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya (OMAC) actuarà al Festival el 10 de juliol

L'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya (OMAC) és la primera confirmació del FIMPT (Festival Internacional de Música Popular i Tradicional) 2022. La formació presentarà a Vilanova i la Geltrú, el 10 de juliol, la seva primera producció "Trencadís".

L'OMAC és un conjunt instrumental format per 31 joves músics professionals d'instruments tradicionals, d'entre 20 i 35 anys, d'arreu dels Països Catalans. L'objectiu d'aquesta formació és donar protagonisme a una generació de músics tradicionals de gran talent, fer d'altaveu de la cultura literària i musical del nostre territori i actualitzar la nostra música d'arrel per tal de crear nous públics en aquest àmbit musical.

Trencadís és la primera producció de l'OMAC, un concert de nova creació, compost i dirigit per Daniel López, amb més de trenta músics en escena i la cantant solista Anna Ferrer. La proposta ofereix dotze poemes musicats de poetes i poetesses post contemporanis d'arreu dels Països Catalans, i explora formes musicals ancestrals de transmissió oral per transformar-les, aprofitant la tímbrica atractiva i sorprenent dels instruments, amb una acurada i moderna posada en escena.

La direcció del festival vilanoví destaca que "l'OMAC és una plataforma molt necessària per a la música d'arrel, oferint un espai pels joves músics, joves compositors i també poetes i poetesses contemporanis, per esdevenir un referent de la música orquestral tradicional nacional i internacional i crear nous públics". La proposta compleix amb tots els objectius del FIMPT, que se celebrarà del 8 al 10 de juliol de 2022, i per això es podrà veure tancant el festival, el diumenge.

L'OMAC s'afegeix a la mallorquina Mar Grimalt, guanyadora del 14è Concurs Sons de la Mediterrània, que tal com es va donar a conèixer el mes d'octubre, en el marc de la Fira Mediterrània de Manresa, formarà part del cartell del FIMPT 2022.

L'OMAC està formada per músics d'entre 20 i 35 anys

L'OMAC està formada per músics d'entre 20 i 35 anys

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Escena Vilanova, FIMPT
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració